Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

A razmišljate kaj bi danes pripravili za kosilo??? Imamo predlog za vas. Povsem enostavno, domače, ker domače je nartaboljš.

Čas priprave:

30 do 60 min

Sestavine: za 1 osebo

  • 600 g kislega zelja (ali sveže zelje)
  • 500 g krompirja
  • prekajena klobasa
  • sesekljana čebula
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 žlica moke
  • 1 dl kisle smetane
  • lovorov list
  • sol in poper

 

Priprava:

Klobaso skuhajte, ohladite, narežite na kolobarje in jih na hitro popecite na ponvi.
Zelje odcedite in kuhajte v enem litru vode, prilijte pa tudi vodo, v kateri ste kuhali klobaso.
Dodajte na kocke narezan krompir, solite in začinite z lovorovim listom in poprom v zrnju. Kuhajte, dokler se krompir ne omehča.
V ponvi popražite sesekljano čebulo in jo dodajte zelju. Primešajte tudi paradižnikovo mezgo, popečene klobasice in podmet iz moke in kisle smetane.
Po potrebi dodatno začinite in kuhajte še 10 minut.

 

zeljna juha

 

DOBER TEK

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc