A razmišljate kaj bi danes pripravili za kosilo??? Imamo predlog za vas. Povsem enostavno, domače, ker domače je nartaboljš.
Čas priprave:
30 do 60 min
Sestavine: za 1 osebo
- 600 g kislega zelja (ali sveže zelje)
- 500 g krompirja
- prekajena klobasa
- sesekljana čebula
- 1 žlička mlete paprike
- 1 žlica moke
- 1 dl kisle smetane
- lovorov list
- sol in poper
Priprava:
Klobaso skuhajte, ohladite, narežite na kolobarje in jih na hitro popecite na ponvi.
Zelje odcedite in kuhajte v enem litru vode, prilijte pa tudi vodo, v kateri ste kuhali klobaso.
Dodajte na kocke narezan krompir, solite in začinite z lovorovim listom in poprom v zrnju. Kuhajte, dokler se krompir ne omehča.
V ponvi popražite sesekljano čebulo in jo dodajte zelju. Primešajte tudi paradižnikovo mezgo, popečene klobasice in podmet iz moke in kisle smetane.
Po potrebi dodatno začinite in kuhajte še 10 minut.
DOBER TEK