Piščančja obara z žličniki okusna juha z mesom in žličniki
ZA ŠTIRI OSEBE
Sestavine
- 50 dag piščančjih perutničk
- 1 čebula
- paradižnikova mezga
- timijan
- majaron
- sol
- juha (voda s kocko)
- 1 jajce
- 2 skodelici moke
Postopek
Narežemo čebulo in jo na olju zlato rumeno prepražimo. Dodamo narezane perutničke, solimo in jih dobro popražimo. Dodamo paradižnikovo mezgo in začimbe. Poprašimo z moko in malo popražimo, da se moka začne oprijemati dna. Nato prilijemo juho ali vodo s kocko. Vse skupaj kuhamo cca 45 minut, da se malo zgosti. Z žličko vkuhamo majhne žličnike, ki smo jih naredili tako: v majhno skledico ubijemo jajce in mu dodamo moko in sol ter toliko mlačne vode, da dobimo mehko testo, ki pada od žlice. Testo še malo stepemo, da se delajo mehurčki. Žličniki se kuhajo v obari cca 15 minut.
Variante: v obaro lahko dodamo tudi različno zelenjavo (korenje, grah, cvetačo...)
DOBER TEK