Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

Piščančja obara z žličniki okusna juha z mesom in žličniki

ZA ŠTIRI OSEBE

Sestavine

  • 50 dag piščančjih perutničk
  • 1 čebula
  • paradižnikova mezga
  • timijan
  • majaron
  • sol
  • juha (voda s kocko)
  • 1 jajce
  • 2 skodelici moke

 

Postopek

Narežemo čebulo in jo na olju zlato rumeno prepražimo. Dodamo narezane perutničke, solimo in jih dobro popražimo. Dodamo paradižnikovo mezgo in začimbe. Poprašimo z moko in malo popražimo, da se moka začne oprijemati dna. Nato prilijemo juho ali vodo s kocko. Vse skupaj kuhamo cca 45 minut, da se malo zgosti. Z žličko vkuhamo majhne žličnike, ki smo jih naredili tako: v majhno skledico ubijemo jajce in mu dodamo moko in sol ter toliko mlačne vode, da dobimo mehko testo, ki pada od žlice. Testo še malo stepemo, da se delajo mehurčki. Žličniki se kuhajo v obari cca 15 minut.

Variante: v obaro lahko dodamo tudi različno zelenjavo (korenje, grah, cvetačo...)

DOBER TEK

zlicniki1

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc