Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...

No pa gremo pripraviti in nato skuhati nekaj domačega in okusnega. Hrana za vsak želodec. Dejansko imamo vse potrebno doma, seveda, če živimo na podeželju.

Sestavine za 4 osebe

  • olje
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • peteršilj, sol in poper
  • 1 pest bučnih semen
  • paradižnikova mezga
  • instant polenta
  • košček masla
  • 2 žlici naribanega parmezana

Postopek

Česen in čebulo olupimo, sesekljamo in popražimo na malo olja, da čebula postekleni.

V skledi zmešamo meso in začimbe. Iz zmesi oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v nasekljanih bučnih semenih. Mesne kroglice popečemo na olju.

V ponev s česnom in čebulo dodamo paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo, dodamo popečene mesne kroglice in kuhamo na zmernem ognju vsaj 20 minut.

V loncu zavremo vodo in jo osolimo. Dodamo košček masla. V krop med nenehnim mešanjem stresemo polento in jo skuhamo. V kuhano polento vmešamo parmezan.

Na krožnike najprej serviramo kroglice in omako. Dodamo polento in pripravljeno jed postrežemo.

polenta mesne krogljice

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc