Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...

Časi so takšnji, da se moramo pač vse bolj prilagajati prehrani in hrani, ki jo lahko doma pridelamo na svojih vrtičkih ali njivicah. Zato nam še bolj prav pride, da si kuhamo zdravo biološko hrano in na ta načim privarčujemo kar nekaj €, ki nam še kako prav pridejo za kaj drugega. Torej kuhajmo hrano na žlico, domače in po domače.

JOTA

Sestavine:

  • 1/2 kg fižola
  • 1/2 kg krompirja
  • 1/2 kg kislega zelja
  • 15 dag slanine
  • 1 čebula
  • 5 dag moke
  • 1 strok česna
  • 1 lovorjev list
  • 1 paradižnik
  • sol, poper

Priprava:

Fižol preberemo, operemo in namočimo čez noč. V različnih posodah skuhamo fižol, krompir in kislo zelje. Slanino narežemo na kose. Čebulo in česen sesekljamo. Na slanini popražimo čebulo. Zgostimo z moko in zalijemo z nekaj vode. Dodamo fižol, krompir in zelje. Prelijemo z vodo, v katerih smo kuhali te tri sestavine. Začinimo z lovorjevim listom, česnom in narezanim paradižnikom. Solimo in popramo. Kuhamo, da dobro prevre. Nato postrežemo.

Nasvet:

Joto lahko pripravimo tudi z mesom, ki ga kuhamo skupaj s fižolom ali zeljem.

Joto lahko pripravimo tudi s kislo smetano.

jota

 

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc