Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...

Pustni čas ob rajanju na mize prinaša tudi značilne sladice. Poleg krofov in hrustljavih flancatov, poznamo tudi miške. Sicer je več načinov priprave in tudi receptov za pripravo, a mi jih bomo predstavil z rozinami.

Potrebovali boste:

  • eno in tri četrtine skodelice moke
  • skodelico mleka
  • četrtino skodelice sladkorja, na koncu pa še eno četrtino skodelice za hrustljavo skorjico
  • dve jajci
  • pol skodelice rozin
  • skodelico ruma
  • eno in pol čajne žličke suhega kvasa
  • žličko soli
  • olje za cvrtje

Preden se lotite mase za testo, rozine za pol ure namočite v rumu. Po tradicionalnih receptih jih sicer napajate v grapi, a ni z rumom nič narobe, saj suhim grozdnim jagodam prida dober okus.

Za testo lahko uporabite električni mešalnik, mešanja pa se lahko lotite ročno. Vzemite veliko posodo, vanjo pa stresite moko, mleko, jajci in četrtino skodelice sladkorja. Zmes mešajte, dokler ne bo gladka in elastična, približno petnajst minut.

V skodelici suhi kvas zmešajte s četrtino skodelice tople vode. Pustite ga počivati od pet do deset minut, nato pa ga skupaj z žličko soli umešajte v testo. Rozine osušite in jih dodajte testu. Ko boste zmes dobro premešali, jo pokrite s kuhinjsko krpo in pustite testo nekaj ur počivati na sobni temperaturi.

Nato v ponvi zavrite olje, z žlico zajeto testo pa s pomočjo druge žlice počasi spuščajte v olje. Miške cvrite v obilici vročega olja, v katerem naj plavajo in se ne dotikajo dna. Da se testo ne bo prijemalo na žlicah, pa ti pred uporabo vsakič položimo v kozarec vode, nato pa ju obrišemo s papirnato brisačo.

Miške bodo pečene v dveh minutah, naj bodo zlatorjavo obarvane. Takoj ko jih položite iz olja, jih povaljajte še v sladkorju, tako bo nastala hrustljava skorjica. To lahko dodatno začinite še s ščepcem vaniljevega sladkorja.

Če pa želite, lahko miške napolnite z vam priljubljenimi kremami ali pa samo z marmelado.

miske rozine

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc