Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...

Flancati so sicer pustni ocvrtki, vendar so popolnoma nezahtevni za pripravo, zato jih lahko pripravite kadar koli. Pri pripravi naj vam pomagajo otroci.

Moko presejemo v skledo in v sredini naredimo jamico. Vanjo damo maslo, kislo smetano, rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor, rum, limonin sok in sol. Iz vseh sestavin zamesimo gladko in voljno testo. Ugneteno testo mora biti malo bolj mehko kot za rezance. Testo pokrijemo s čistim prtičem in pustimo, da pol ure počiva.

Testo položimo na pomokano delovno površino in ga razvaljamo 4 milimetre debelo. Testo s koleščkom (nožem) razrežemo na pravokotnike in v vsak pravokotnik od 2- do 3-krat zarežemo. Pred cvrenjem trakove med seboj prepletemo.

V večji posodi dobro segrejemo olje. V vročem olju zlato rjavo ocvremo flancate. V skledo razgrnemo papirnato brisačo in nanjo položimo ocvrte flancate, da se odcedi odvečna maščoba.

Flancate preložimo na servirni krožnik, potrosimo s sladkorjem v prahu in postrežemo.


 Sestavine za 8 oseb

  • 500 g moke
  • 2 žlici razmehčanega masla
  • 6 rumenjakov
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 4 žlice ruma
  • 7 žlic kisle smetane
  • 3 žlice limoninega soka
  • 0,5 žličke soli
  • olje za cvrenje
  • 4 žlice sladkorja v prah (posip)

krhki flancati

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc