Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

sevniska salamijada

Ob dnevu Civilne zaščite
Na prvi marčevski dan obeležujemo mednarodni dan Civilne zaščite, ki ga v Sloveniji praznujemo od leta 1992. Dan je posvečen vsem, ki v naši državi skrbijo za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in ki se v izrednih razmerah zavzeto posvečajo učinkovitemu ukrepanju. Namen dneva Civilne zaščite je tudi krepitev zavesti javnosti o pomembni vlogi pripadnikov struktur za zaščito in reševanje, ki se v sistem Civilne zaščite vključujejo tako na profesionalni kot tudi na prostovoljni ravni.

V organe Civilne zaščite so skladno z zakonodajo vključene poklicne, prostovoljne in druge reševalne službe, torej pripadniki enot gasilcev in policistov ter zdravstveni delavci, poleg njih pa tudi enote za prvo pomoč (prvi posredovalci), enote za prvo veterinarsko pomoč, enote za radiološko, kemijsko in biološko zaščito, informacijski ter logistični centri in drugi. Lokalne enote Civilne zaščite imajo svoje poveljnike in njihove namestnike. Poveljnik Civilne zaščite Občine Sevnica je Mitja Udovč, njegov namestnik pa sodelavec občinske uprave Borut Simončič, ki med drugim skrbi za koordinacijo številnih aktivnosti delovanja Civilne zaščite.
V letu 2023 je bila izvedena občinska gasilska vaja na Mali Jatni v Kladju pri Krmelju, na kateri je sodelovalo 150 pripadnikov služb zaščite in reševanja, poleg gasilcev iz 14-ih prostovoljnih društev so sodelovali še reševalna enota ZD Sevnica, policisti iz Policijske postaje Sevnica in Občina Sevnica.

Pripadniki služb zaščite in reševanja so se udeležili tudi preventivne akcije Skupaj na Lisco, v okviru katere so utrjevali znanje in veščine, potrebne za skupno, usklajeno in učinkovito delovanje reševalnih služb. Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica je ob podpori Občine Sevnica in drugih donatorjev dogradilo garažo gasilskega doma, Občina Sevnica pa je uredila rekonstrukcijo uvoza na parkirne površine ob gasilskem domu. V letošnjem letu se namreč pričakuje dobava novega gasilskega vozila za reševanje iz višin in globin.
Občina Sevnica redno izkazuje podporo vsem reševalnim službam, vključenim v sistem Civilne zaščite, saj so ključnega pomena pri odzivu na izredne dogodke, naravne in druge nesreče. Priznanja za neprecenljiv prispevek k varnosti v lokalnem in regionalnem prostoru bodo podeljena na regijski proslavi ob dnevu Civilne zaščite, ki bo v ponedeljek, 4. marca 2024, ob 17. uri v Kulturni dvorani Sevnica. Na dogodku se bomo poklonilizaslužnim pripadnikom sistema zaščite in reševanja in izrazilispoštovanje ter zahvalo za nesebično delo in predanost skupnemu cilju ohranjanja varnosti in blaginje v naši skupnosti.

Vabilo na 63. Sevniško salamijado
Društvo salamarjev Sevnica aktivno skrbi za ohranjanje tradicije, dviguje kakovost izdelkov in izobražuje. Njihovo delo krepi prepoznavnost kraja in sevniške občine ter hkrati poudarja pomembnost kmetijskih in živilskih proizvodov iz sevniškega okolja. S tem prispevajo k promociji bogate kulturne dediščine in lokalne gastronomske ponudbe.

Letošnja, že 63. Sevniška salamijada, bo potekala na dan mučenikov, v nedeljo, 10. marca, od 13. ure naprej v Gostilni Vrtovšek v starem mestnem jedru Sevnice. Letošnja posebnost bo prihod 20 metrov dolge salame velikanke iz Ljubljane, ki jo bodo na prireditveni prostor prinesli iz smeri Gasilskega doma Sevnica.
Vzorce za tekmovanje na letošnji salamijadi zbirajo do 8. marca. Več informacij o tekmovanju so zapisali na spletni strani društva, www.drustvo-salamarjev.si.
Občina Sevnica bo podprla dogodek tudi z brezplačnim »salamarskim avtobusom«, ki bo obiskovalce varno pripeljal na in iz dogodka. Vozni red bo na občinski spletni strani dostopen od ponedeljka, 4. marca.

VIR: Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc