Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

martinovo sevnica2023

ZPTM Brežice, CPT Krško in KŠTM Sevnica smo letos že tretje leto podprli ponudnike in pristopili k skupni promociji dogajanja ob največjem jesenskem prazniku – martinovem.

 

Tudi tokrat se bodo v Posavju zvrstili številni dogodki, na katerih bo v ospredju vino in kulinarika.

 

V dogajanje ob dnevu, ko se po starem ljudskem izročilu mošt spremeni v vino, nas bodo v soboto, 4. 11., pospremile odprte kleti štirih dolenjskih peničarjev – Vino Kozinc, Domaine Slapšak, Vina Huba Martinčič in Albiana. Na Studencu se že pripravljajo na tradicionalno martinovanje, ki bo letos potekalo prav na martinovo, 11. 11., s tradicionalno povorko vinogradniških društev, pokušino mladih vin in studenško kuhinjo. Zvečer sledi zabava z Modrijani. Za vse, ki bi želeli združiti prijetno s koristnim pa Turistično društvo Tržišče vabi na Tradicionalni pohod od pletenke velikanke do malkovških goric. Več informacij na 051 680 287.

 

V Krškem in okolici se bodo v času od 9.-18. novembra odvili dogodki za vse okuse. Od martinovih večerij in sproščenih večerov do posebnih ponudb degustacij penin in martinovih paketov za namestitve z večerjami in degustacijami. Za izobraževalno noto bo na voljo tudi delavnica z osnovami sommelierstva.

Čisto vse informacije in termini dogodkov na: https://www.visitkrsko.com/novice/martinovo-v-krskem-2023

 martinovanje krsko2023

Brežice vabijo, da obiščete prenovljeni Vodovodni stolp in Grajsko klet Posavskega muzeja Brežice ter uživate v kulinaričnih večerih. Pridružite se tradicionalnemu martinovanju na Bizeljskem, ljubitelje narave in aktivnih počitnic pa vabljeni na martinov pohod in krst mošta.

 martinovanje brezice

Prepričani smo, da bo v bogatem naboru dogajanja vsak našel nekaj zase.

 

Lepo vabljeni.

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc