Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

sevnicani
Z leve proti desni: Marjan Škoberne, Anita Pečnik, Franc Judež, Jerica Lipec, Srečko Ocvirk


Pod okriljem Ministrstva za digitalno preobrazbo je zaživela mreža digi info točk, ki jih je odprla Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije v sklopu svoje mreže območno obrtno-podjetniških zbornic. Sevniška DIGI INFO točka se nahaja v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornica Sevnica na Cankarjevi ulici 1 v Sevnici. DIGI INFO točka je namenjena svetovanju in nudenju pomoči pri uporabi naslednjih digitalnih javnih storitev:
• uporaba elektronske osebne izkaznice in s tem povezane mobilne aplikacije,
• prijava v elektronske storitve in elektronsko podpisovanje,
• dostop do informacij o delu državne uprave na portalu gov.si,
• dostop do elektronskih storitev na portalu eUprava,
• registracija in prijava v portal SPOT,
• uporaba storitev eZdravja na portalu zVEM,
• dostop do e-storitev ZPIZ,
• uporaba državnega davčnega portala eDavki,
• dostop do elektronske zemljiške knjige,
• uporaba elektronskih vinjet na portalu DARS,
• storitve z zvezi s študijem in štipendijami,
• storitve MKGP in UVHVVR, portal Volos.
Sevniška DIGI INFO točka je odprta 5 dni v tednu in sicer ob ponedeljkih in torkih od 12. do 15. ure ter ob sredah, četrtkih in petkih od 8. do 12. ure. Za brezplačno svetovanje in pomoč pri uporabi digitalnih storitev sta se usposobila oba sodelavca območne obrtno-podjetniške zbornice, Anita Pečnik in Marjan Škoberne, ki sta DIGI INFO točko danes predstavila tudi sevniškemu županu Srečku Ocvirku, direktorici občinske uprave Jerici Lipec in načelniku Upravne enote Sevnica Francu Judežu.

DIGI INFO točka namreč predstavlja številne digitalne storitve, ki so neposredno ali posredno vezane tako na upravno enoto kot tudi na Občino Sevnica. Lokalna skupnost pozdravlja odprtje DIGI INFO točke v Sevnici in vabi vse občane, da se oglasijo v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornica Sevnica, kjer so že pripravili prostor, namenjen svetovanju.

 

Občinska gasilska vaja v mesecu požarne varnosti
Oktober je mesec požarne varnosti. Letošnja tema, požar v naravi, je usmerjena v osveščanje, da lahko že majhen izvor toplote (npr. ogenj, iskrenje, vroč katalizator vozila) v naravi hitro zaneti požar velikih razsežnosti, kar lahko ogroža ljudi, živali in okolje.
V sklopu letošnjega meseca požarne varnosti bo 21. oktobra na Mali Jatni v Kladju pri Krmelju potekala občinska gasilska vaja, na kateri bo sodelovalo 150 pripradnikov služb zaščite in reševanje – poleg gasilcev iz 14 prostovoljnih društev tudi reševalna enota ZD Sevnica, policisti iz Policijske postaje Sevnica in Občina Sevnica. Gasilski vaji se bo pridružil tudi helikopter Slovenske vojske.

vabilo gasilci sevnica

Vaja bo potekala na težko dostopnem terenu po scenariju »vžig podrastja pri čiščenju gozda«. Zbirna točka je v Kladju pri Krmelju v zaselku Breško. Lokalna skupnost obvešča, da bodo v času vaje, ki bo potekala od 9. ure naprej, sproženi znaki za javno alarmiranje. Že to soboto pa gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica vabijo na druženje in predstavitev njihovega dela. Od 13. ure naprej si bodo obiskovalci lahko ogledali gasilska vozila in gašenje z gasilniki, od 15. ure naprej pa bodo potekale prikazne vaje reševanja pri prometni nesreči, reševanja z vrvno tehniko in gašenja požara na vozilu.

Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje zijjmpef Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc