Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

liscasept

Ureditev objekta zadnjega slovesa na Velikem Cirniku
V teh dneh se zaključujejo gradbena dela za poslovilno vežico na Velikem Cirniku. Ureditev vežice je pomemben doprinos k celostni ureditvi središča kraja. Projekt v pogodbeni vrednosti 199.201,28 evrov je obsegal gradnjo pritličnega objekta poslovilne vežice z ureditvijo okolice, ureditev dostopa in ureditev vseh potrebnih priključkov na gospodarsko javno infrastrukturo. Projekt so izvedla podjetja GTB-PRO d. o. o. iz Topolšice, Gradbeništvo Džodžaj d. o. o. iz Velenja in GMP Prijatelj d. o. o. iz Šentjanža, ki so tudi oddala skupno ponudbo na javnem naročilu. Pri pripravi projektne dokumentacije in pridobivanju zemljišč je Občina Sevnica tesno sodelovala tako s Krajevno skupnostjo Šentjanž kot tudi s Prostovoljnim gasilskim društvom Veliki Cirnik.

cirnik

Poslovilna vežica na Velikem Cirniku pred novo ureditvijo. Foto: arhiv KŠTM Sevnica

Pred ureditvijo nove vežice so se krajani od bližnjih poslavljali v dotrajanem in priložnostno neprimernem objektu. Ureditev ustreznega objekta za zadnje slovo je pomembna pridobitev za Veliki Cirnik. Hkrati je bil urejen tudi dostop do cerkve in poslovilne vežice, skupaj z dostopom do gasilskega doma. Na novo je preplaščena javna pot, zaradi naklona terena je bilo potrebno urediti tudi ustrezno odvodnjavanje. Vse ureditve na Velikem Cirniku, ki so bile urejane postopoma, sedaj tvorijo zaokroženo celoto ureditev krajevnega središča.

cirnik1

Nova poslovilna vežica na Velikem Cirniku

V nedeljo, 17. septembra 2023, bo ob 8.30 v Cerkvi sv. Križa sveta maša, sledila bo priložnostna slovesnost z blagoslovom nove poslovilne vežice in nato druženje krajanov, ki jih je ta pridobitev zagotovo še bolj povezala.

Participativni proračun 2024: Rezultati vmesnega glasovanja
Odprto je SMS glasovanje za umestitev pobud participativnega proračuna v občinski proračun za leto 2024. Za izbran projekt lahko glasujete od 1. do vključno 10. septembra 2023.

Za oddajo glasu pošljite SMS na telefonsko številko 030 400 360 s ključno besedo POBUDA in številko projekta, ki ga podpirate. Vsak lahko SMS pošlje samo enkrat, zaračuna pa se po vsakokratnem veljavnem ceniku izbranega mobilnega operaterja. Ceno poslanega SMS-a torej zaračuna mobilni operater po enakem ceniku kot obračuna pošiljanje navadnih SMS sporočil.
Glasovanje poteka od 1. 9. 2023, od 00:01, do vključno 10. 9. 2023, do 23:59. Vsi glasovi, oddani pred ali po tem obdobju, se ne bodo upoštevali.

V proračun Občine Sevnica za leto 2024 se bodo uvrstile tiste pobude, ki bodo prejele največ glasov znotraj posameznega območja, seštevek njihovih vrednosti pa ne bo presegel najvišje vrednosti posameznega območja. V primeru enakega števila glasov bo imela prednost pobuda, ki bo število glasov zbrala hitreje.

Vmesni rezultati glasovanja na 8. september ob 11. uri:

 glasovanje

glasovanje1

Skupno število glasov: 2835
Pobude, ki bodo izglasovane in se bodo uvrstile v proračun Občine Sevnica za leto 2024, bodo javno objavljene.

Preventivna akcija »Skupaj na Lisco 2023«
Z namenom utrjevanja znanja in veščin, ki so potrebne za skupno, usklajeno in učinkovito delovanje reševalnih služb, s sodelovanjem Policijske postaje Sevnica, Policijske postaje Laško, Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Sevnica, gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, Gasilske zveze Sevnica, Območnega združenja Rdečega križa Sevnica, enote reševalnih psov Slovenije OE Dolenjska, Lovske družine Loka in Lovske družine Zabukovje, Planinskega društva Lisca Sevnica, ter s finančno in organizacijsko podporo Občine Sevnica danes poteka skupna preventivna akcija Skupaj na Lisco.
Reševalne ekipe so se zjutraj zbrale pred Športnim domom Sevnica, kjer so jih nagovorili namestnik načelnika Policijske postaje Sevnica Branko Arih, ki je tudi pobudnik akcije, namestnik poveljnika Štaba Civilne zaščite Občine Sevnica Borut Simončič, župan Srečko Ocvirk in vodja Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto Robert Perc.

Po uvodnih pozdravih so se predstavniki reševalnih služb razporedili v skupine in se v spremstvu vodnikov Planinskega društva Lisca Sevnica odpravili na Lisco.

Udeleženci akcije Skupaj na Lisco 2023

Ob 13. uri se bodo na igrišču pred Tončkovim domom udeležili skupne predstavitve reševalne opreme, v sklopu katere bodo predstavniki vsake izmed reševalnih služb predstavili svojo opremo in način reševanja. Sledila po potrditev potrdil za opravljen tečaj bolničarja, nato pa še predstavitev turističnih doživetij, ki jih ponuja Lisca.

 

Blagoslov obnovljene podružne cerkve Marijinega vnebovzetja na Topolovcu Župnija Boštanj vabi na slovesnost blagoslova obnovitvenih del podružne cerkve Marijinega vnebovzetja na Topolovcu. Cerkev je leta 2020 poškodoval potres, ki je prizadel predvsem hrvaško mesto Petrinja.
Cerkev so statično utrdili in obnovili vse notranje omete s poslikavami, okna, fasado in okolico. Slovesni dogodek bo v nedeljo, 10. septembra 2023, ob 10. uri. Vodil jo bo upokojeni beograjski nadškof msgr. Stanislav Hočevar.

 

5. mednarodna čilijada Loka pri Zidanem Mostu
To nedeljo, 5. septembra 2023, bo v Loki pri Zidanem Mostu 5. mednarodna čilijada. Tradicionalni dogodek, ki ga organizira Čili klub Račica, je namenjen promociji vsega pekočega. Obiskovalci bodo na stojnicah lahko poskusili pekoče omake in druge izdelke slovenskih in tujih izdelovalcev, predstavili pa se bodo tudi domači ponudniki nepekočih izdelkov. Hkrati se bo v sodelovanju z Lovsko družino Loka odvijala tudi tradicionalna in nepekoča golažijada.

ciljada

VIR: Občinska uprava Občine Sevnica

 

 

 

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje szqsjfzo Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc