Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

gozdna cesta1

Občina Sevnica podpisala pogodbo za vzdrževanje gozdnih cest v letu 2023
Gospodarjenje z gozdovi je tesno povezano tudi z rednim vzdrževanjem gozdnih cest. V tem tednu je bila z izbranim izvajalcem podpisana pogodba za vzdrževanje gozdnih cest v občini Sevnica v letu 2023. V gozdnatih predelih občine Sevnica so gozdne ceste pomembna dodatna infrastruktura, ki ponekod poleg gospodarske rabe gozda omogoča tudi dostopnost do nekaterih predelov in zemljišč. Skupno je na območju občine nekaj več kot 100 km gozdnih cest.
Vzdrževalna dela na gozdnih cestah se izvajajo na podlagi letne pogodbe med Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zavodom za gozdove Slovenije ter Občino Sevnica, letni plan vzdrževalnih del na gozdnih cestah pa pripravlja Zavod za gozdove Slovenije, območna enota Brežice. Vzdrževanje gozdnih cest v sevniški občini v letu 2023 bo izvajala družba CGP d.d. skladno z operativnim programom dela Zavoda za gozdove Slovenije.

Primer vzdrževane gozdne ceste v občini Sevnica. Vir: Občina Sevnica

Popis škode po neurju

Neurje z močnim dežjem in vetrom je 12. in 13. julija zajelo tudi predele sevniške občine in povzročilo gmotno škodo. Občina Sevnica je s 25. julijem pričela s popisom škode za objekte in kmetijske površine. Oškodovanci se po predhodni prijavi dogovorijo tudi za termin ogleda. Vse informacije v zvezi s prijavo in ogledom terena so objavljene na spletni strani Občine Sevnica. Škoda se lahko prijavi v času med 25. julijem in 18. avgustom 2023.

Kmetija Brajer kot primer dobre prakse

Digitalizacija je vse bolj aktualna tudi v kmetijstvu, saj omogoča hitrejše in bolj racionalno poslovanje ter lažje uvajanje novih tehnologij. Z uvajanjem novosti v kmetijstvu je povezana tudi vloga mladih na podeželju.
Vinogradniška in živinorejska kmetija mlade prevzemnice kmetije Vesne Brajer z Zgornjih Vodal je bila s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prepoznana kot primer dobre prakse uvajanja digitalnih praks na kmetiji.
V sklopu dvodnevnega delovnega obiska ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo Republike Severne Makedonije Ljupča Nikolovskega v Sloveniji je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko obiskala tudi Kmetijo Brajer in mu predstavila primer dobre prakse digitalizacije na kmetiji. Ministra in ministrico je ob obisku na kmetiji pozdravil tudi župan Srečko Ocvirk.

Minister Ljupčo Nikolovski in ministrica Irena Šinko z županom Srečkom Ocvirkom ob obisku na Kmetiji

kmetija brajer1

Brajer na Zgornjih Vodalah.

Vir: Občina Sevnica

Varno s kolesom v prometu

V času poletnih počitnic in dopustov so naše ceste ponekod še bolj polne kot običajno zaradi tranzitnega prometa, zagotovo pa je to tudi čas, ko je v prometu več kolesarjev. Kolesarjenje je med drugim tudi način preživljanja prostega časa in dopusta, zato naj le-to poteka varno.
Agencija za varnost prometa zato poziva voznike motornih vozil k spoštovanju pravil za varnejšo udeležbo kolesarjev v prometu: »Bodite previdni, vozite strpno, pazite nase in na druge. Dosledno upoštevajte pravilno prehitevanje kolesarjev z minimalno bočno razdaljo 1,5 metra! Vremenske razmere se bodo spreminjale, način vožnje prilagodite razmeram na cesti. Priporočamo spremljanje razmer pred odhodom na pot.«
Kot opozarja Agencija za varnost prometa, je bilo do 26. julija letos v prometnih nesrečah udeleženih 680 kolesarjev. 390 prometnih nesreč so povzročili kolesarji sami. Naj bo kolesarjenje lepo doživetje, k temu pa lahko pripomoremo vsi, tako kolesarji kot ostali udeleženci v prometu.

Spominski pohod v Čehnarjevo dolino

V Krajevni organizaciji borcev za vrednote NOB Tržišče ohranjajo spomin na dogodke iz druge svetovne vojne. V soboto 29. julija vabijo na spominski pohod v Čehnarjevo dolino. Zbor pohodnikov bo ob 8:30 pri spomeniku na Malkovcu, kjer bodo najprej položili cvetje in se poklonili padlim borcem, nato pa bodo nadaljevali s pohodom. Organizatorji v Čehnarjevi dolini pripravljajo tudi priložnostni kulturni program.

Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje dgcuobgt Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc