Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

odprtje salona kreutz

Pričetek gradnje sončne elektrarne na stavbi sevniškega bazena
V sklopu prizadevanj Občine Sevnica za ureditev energetske samooskrbe so se v tem tednu pričele aktivnosti za postavitev sončne elektrarne na stavbi sevniškega bazena. Ureditev sončne elektrarne bo realizirana na podlagi Študije možnosti energetske samooskrbe s fotovoltaičnimi sistemi, ki je bila pripravljena v letu 2022. V okviru študije je bilo pregledanih 15 javnih objektov, ki so v lasti Občine Sevnica. Na podlagi ugotovitev so bili izdelani idejni projekti za 5 objektov, med njimi je tudi Bazen Sevnica.
Sledijo postopki za priključitev sončne elektrarne na električno omrežje. Strošek postavitve sočnih celic na strehi sevniškega bazena je znašal 56.041,80 EUR z DDV, izvedlo pa jo je podjetje Sun Contract d.o.o. iz Ljubljane.

Dnevi odprtih vrat salona Kreutz
Ogled muzejsko obujenega brivsko-frizerskega salona Kreutz bo vse sobote v mesecu juliju in avgustu brezplačen. Ogledati si ga bo mogoče v odpiralnem času Turistično-informacijske pisarne Doživljaj, torej od 9. do 13. ure.
Za ogled salona se je potrebno oglasiti v turistično-informacijski pisarni. V salonu se nahaja veliko občutljivih muzejsko restavriranih predmetov, zato se ogledi izvajajo ob prisotnosti vodičke. Te med drugim poznajo tudi veliko zanimivih znanih in malo manj znanih zgodb o salonu, katere z veseljem delijo z obiskovalci.
Salon Kreutz se je ohranil v takšni obliki, kot je bil v času delovanja. Zato velja za edinstven primer tovrstne kulturne dediščine v Posavju in širše. Občina Sevnica je prepoznala njegovo edinstveno vrednost in ga po odkupu v letu 2020 v tesnem sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice, celjsko območno enoto Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije pod vodstvom restavratorke Božene Hostnik in konservatorskim podjetjem GNOM d.o.o. celovito obnovila.

Poletni oratorij v Sevnici zagotovil dnevno varstvo za okoli 170 otrok Tradicionalnega poletnega oratorija Salezijanskega mladinskega centra (SMC) Sevnica se vsako leto udeleži večje številko otrok, ki 14 dni preživijo v družbi animatorjev ob izvajanju najrazličnejših aktivnosti za krepitev duhovne rasti in sproščenega učenja, predvsem pa ob druženju stran od ekranov. S skrbnim načrtovanjem vodstva Društva SMC Sevnica in zavzetostjo 50 animatorjev prostovoljcev so se tudi v letošnjem letu uspešno izvedle vse načrtovane aktivnosti. Kar 170 otrok je aktivno preživljalo počitnice ob dvotedenskem programu, katerega bodo zaključili danes s priložnostno prireditvijo, kulturnim programom, sejmom in srečelovom. Otroci bodo na sejmu predstavili izdelke, ki so jih ustvarjali in izdelali tekom oratorija v sklopu različnih delavnic. SMC Sevnica do konca poletnih počitnic organizira tudi vsakodnevno počitniško varstvo.

VIR: Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje hqmgeajl Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc