Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Ob dnevu civilne zaščite, Dobrodelni koncert Imeti rad, Sevnica bo gostila državno tekmovanje v plesih in Vabilo na 62 salamijado v Sevnico

regijska proslava


Prvi dan meseca marca obeležujemo svetovni in nacionalni dan Civilne zaščite. Dan je namenjen krepitvi zavedanja o pomembni vlogi, ki jo nosijo pripadniki civilne zaščite pri varovanju pred naravnimi in drugimi nesrečami, varovanju človeških življenju in varovanju premoženja. Pomen dobrega delovanja Civilne zaščite v lokalnem prostoru je ključen za varnost in zagotavljanje učinkovitega ter hitrega ukrepanja ob izrednih dogodkih.

V organe Civilne zaščite so skladno z zakonodajo vključene poklicne, prostovoljne in druge reševalne službe, torej pripadniki enot gasilcev in policistov ter zdravstveni delavci, poleg njih pa tudi enote za prvo pomoč (prvi posredovalci), enote za prvo veterinarsko pomoč, enote za radiološko, kemijsko in biološko zaščito, informacijski ter logistični centri in drugi. Lokalne enote Civilne zaščite imajo svoje poveljnike in njihove namestnike.

 

Poveljnik Civilne zaščite Občine Sevnica je Mitja Udovč, njegov namestnik pa sodelavec občinske uprave Borut Simončič, ki med drugim skrbi za koordinacijo različnih, predvsem preventivnih aktivnosti delovanja Civilne zaščite. Pripadniki enot Civilne zaščite Občine Sevnica se redno udeležujejo usposabljanj, ki so namenjena stalnemu preverjanju pripravljenosti na izredne dogodke. Nenehno preverjanje učinkovitosti in usklajenosti delovanja enot Civilne zaščite predstavljajo skupne reševalne vaje, ki se jih v sevniški občini izvede najmanj enkrat letno. V lanskem letu je tako potekala občinska zaščitno-reševalna vaja v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu, v kateri je sodelovalo okrog 70 udeležencev iz prostovoljnih gasilskih društev, Policijska postaja Sevnica, ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Sevnica in zaposleni v Trubarjevem domu. Pripadniki enot Civilne zaščite Občine Sevnica so se v lanskem letu udeležili tudi vaje državnega pomena »Jedrska nesreča 2022«, ki je potekala novembra na Igu. Redna usposabljanja so tekom celotnega leta izvajali pripadniki Gasilske zveze Sevnica. V pričakovanju je dobava novega gasilskega vozila za reševanje iz višin. Za nakup vozila je bila pogodba podpisana v lanskem letu, dobava pa bo predvidoma v letu 2024. Pogodbena vrednost nakupa znaša 896.291,30 evrov. Z gasilskim vozilom bo upravljalo Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica, ki je gasilsko društvo s poklicnim jedrom IV. kategorije, vozilo pa bo močno okrepilo intervencijsko spodobnost gasilske enote in Gasilske zveze Sevnica kot celote. Uporaba vozila bo na podlagi podpisanega sporazuma poleg občine Sevnice namenjena še občini Radeče, v primeru potreb pa bo lahko koristila tako občanom kot industriji z večjimi in zahtevnejšimi objekti, ki potrebujejo drugačen pristop k reševanju.

Predsednik Gasilske zveze Sevnica Vincenc Knez prejel srebrni znak Civilne zaščite

Na regijski proslavi ob dnevu Civilne zaščite, ki ga je letos gostila Občina Brežice, so včeraj v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice podelili priznanja Civilne zaščite posameznikom in organizacijam, ki delujejo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za njihov trud in prispevek na področju zaščite, reševanja in pomoči.
Srebrni znak Civilne zaščite kot priznanje za posebne zasluge in izjemen prispevek k razvijanju in krepitvi varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami je na predlog Gasilske zveze Sevnica in Občine Sevnica prejel Vincenc Knez, dolgoletni gasilec in predsednik Gasilske zveze Sevnica.

Obrazložitev ob podelitvi priznanja:
Vincenc Knez je gasilec že več kot 40 let. Vseskozi je svoje gasilsko znanje izpopolnjeval v matičnem Prostovoljnem gasilskem društvu Boštanj. Svojo aktivnost in pripravljenost pomagati občanom in vsem, ki so pomoči potrebni, izkazuje s stalno udeležbo ob raznih naravnih in drugih nesrečah ter tudi na raznih usposabljanjih na nivoju občinske Gasilske zveze, regije Posavje in Gasilske zveze Slovenije. S svojo funkcijo, ki jo opravlja, je pomemben člen v sistemu zaščite in reševanja. Regijske proslave, ki jo vsakoletno organizira Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostava Brežice skupaj z eno izmed šestih posavskih občin, so se poleg župana Občine Sevnica Srečka Ocvirka udeležili tudi predstavnica URSZR Olga Andrejek, poslanka državnega zbora Nataša Avšič Bogovič, župan gostujoče Občine Brežice Ivan Molan, župani in direktorji občinskih uprav posavskih občin, predstavniki gasilskih zvez in gasilskih društev, predstavniki Policije in Slovenske vojske in drugi, ki vsak na svojem delovnem področju prispevajo k zaščiti, reševanju in pomoči.

letak 23

Dobrodelni koncert Imeti rad
Dobrodelni koncert Imeti rad, ki ga vsakoletno organizira Rotary klub Sevnica, je namenjen zbiranju sredstev za Urbana Miroševiča, v sklopu akcije Koraki za Urbana. Letošnji dobrodelni koncert bo jutri, 4. marca 2023, ob 18. uri v Športnem domu Sevnica.

Nastopili bodo Čuki, Godba Sevnica, Oktet Jurij Dalmatin, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Tržišče. Program bo povezovala Tanja Urek. Cena vstopnice za odraslega je 20 evrov, za predšolske otroke pa 10 evrov. Predprodaja vstopnic poteka v cvetličarni Zelena Pika, TA Doživljaj, Gostišču Dolinšek in prostorih DU Sevnica. Lahko se jih naroči tudi po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po telefonu na številko 031 653 122.

imeti rad banner pokoncni

Sevnica bo gostila državno tekmovanje v plesih

V Sevnico prihaja 1. pokal standardnih, latinskoameriških, modernih tekmovalnih plesov, klasičnega baleta in slovenskega narodnega plesa. Tekmovanje organizira Umetniško plesno združenje Slovenije, ki napoveduje udeležbo več kot 700 plesalcev, njihovih trenerjev in koreografov, spremljevalcev ter staršev, sorodnikov in prijateljev plesalcev, večino osnovnošolcev in srednješolcev. Otvoritvena slovesnost plesnega dogodka bo v nedeljo, 5. marca 2023, ob 11.40 v Športni dvorani Sevnica. Plesalke in plesalce bosta pozdravila župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik Umetniškega plesnega združenja Slovenije Dušan Vodlan. Vstop je prost.

plakatek salamijada2023

VIR: Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje hscknjuh Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc