Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

Praznik kulture obeležili s podelitvijo priznanj

kulturni praznik2023sevnica

Na predvečer kulturnega praznika je v Sevnici potekala osrednja slovesnost s podelitvijo Prešernovih plaket in priznanj, ki jih za dosežke na področju kulturnega ustvarjanja vsakoletno podeljuje Zveza kulturnih društev Sevnica. Prešernovo priznanje so prejele Ana Kozinc in Mlade žurerke Društva upokojencev Tržišče, Bronasto Prešernovo priznanje Kulturno umetniško društvo Budna Vas, Srebrno Prešernovo plaketo sta prejela Jerica Šantej in Dušan Markošek, Zlato Prešernovo plaketo pa je Zveza kulturnih društev Sevnica podelila Folklorni skupini Spomin Društva upokojencev Sevnica.

Zbrane sta pozdravila župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik Zveze kulturnih društev Sevnica Jože Novak. Župan je v svojem nagovoru izpostavil pomen kulturnega ustvarjanja za družbeno povezanost skupnosti. Izrazil je zadovoljstvo in ponos ob bogatem kulturnem ustvarjanju številnih društev, posameznikov in skupin v domači občini ter vsem zaželel ustvarjalno leto na vseh področjih kulturnega ustvarjanja. Jože Novak je čestital vsem nagrajencem, podpornikom in ustvarjalcem kulture ter poudaril pomembnost pokončnega praznovanja slovenske kulture. Slavnostna govornica dr. Alenka Rebula Tuta je poudarila pomen praznikov, ki vsem narodom sveta pomagajo prebroditi težke trenutke. Pozvala je k praznovanju vsega, kar ustvarjamo in imamo, k praznovanju vsega, kar je na naši zemlji, kar smo zgradili, k praznovanju naše zgodovine, knjige in umetnosti ter zlasti k praznovanju svojih ljudi. Posnetek slavnostnega govora je objavljen na občinski spletni strani in YouTube kanalu Občine Sevnica. Kulturni program so z interpretacijo Prešernove poezije soustvarili člani Društva Trg Sevnica, dogodek pa so s glasbo popestrili članice in člani Mešanega pevskega zbora Lisca Sevnica in solistka Sara Praznik. Letošnjo osrednjo slovesnost ob kulturnem prazniku so organizirali Občina Sevnica, Zveza kulturnih društev Sevnica, Knjižnica Sevnica, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Sevnica in Javni zavod za kulturo, turizem, šport in mladinske dejavnosti Sevnica.

Srečanje športnih društev

srecanje sportnihdrustev

Občina Sevnica je skupaj s KŠTM Sevnica ob objavi Javnega razpisa za sofinanciranje izvajalcev letnega programa športa v občini Sevnica v letu 2023 pripravila srečanje športnih društev. Srečanje je bilo namenjeno predstavitvi javnega razpisa, katerega predviden obseg sredstev za sofinanciranje programov znaša 186.000 EUR. Dokončni znesek sofinanciranja bo določen v sprejetem proračunu Občine Sevnica za leto 2023. Višina zneska točke posameznih programov, odločbe in pogodbe bodo izdane po sprejemu proračuna in Letnega programa športa v občini Sevnica za leto 2023. Prijavitelji lahko oddajo prijave na razpis do vključno 17. 2. 2023. V pripravi je predlog Letnega programa športa v občini Sevnica za leto 2023, kjer so zajeti športni programi, financirani preko javnega razpisa, sredstva za izvajanje športne dejavnosti KŠTM Sevnica, sredstva za tekoče vzdrževanje opreme, stabilizacijo terena atletskega stadiona, za rekonstrukcijo igrišča pri OŠ Milana Majcna Šentjanž, za igrišče pri OŠ Sava Kladnika Sevnica, za investicijsko vzdrževanje športne opreme, za ureditev terase in točilnega pulta pri lokalu ob bazenu, za upravljanje bazena v Sevnici, pokrivanje materialnih stroškov obratovanja Športne dvorane Sevnica ter sredstva za izvajanje športne dejavnosti v šolah. Skupni obseg vseh sredstev za letni program športa za leto 2023 znaša 1.507.628 EUR. KŠTM Sevnica upravlja s Športno dvorano in Športnim domom Sevnica. V dopoldanskem času objekta uporabljajo šole, v popoldanskem času pa jih koristijo društva. V športni dvorani trenutno poteka investicija oblazinjenja sten, v športnem domu pa je za drugo polovico leta predvidena uvedba elektronskih ključavnic, kar pomeni, da bo imel vsak uporabnik svoj elektronski ključek za odpiranje vrat. S strani društev je bil na srečanju podan predlog za nakup kombija ter povečanje kapacitet garderob v športnem domu in v športni dvorani.

 

 

Vir: Občina Sevnica

Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje irxejtmt Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc