Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

Oživitev brivsko-frizerskega salona Kreutz

salon3


V četretek, 16. junija 2022, je v preddverju Trškega dvorca v Sevnici potekala predstavitev prenove brivsko-frizerskega salona Kreutz. Salon, ki je od leta 2020 v lasti Občine Sevnica, se je ohranil v takšni obliki, kot je bil v času delovanja. Zato velja za edinstven primer tovrstne kulturne dediščine v regiji Posavje. Je eden izmed dveh takšnih salonov v Sloveniji.
Zbrane je pozdravil župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. Procese prenove in restavriranja so predstavili Božena Hostnik iz Zavoda za kulturno dediščino Slovenije, območna enota Celje, Ana Marija Kranjc iz podjetja GNOM d.o.o. ter Stanka Glogovič in Nives Slemenšek iz Posavksega muzeja Brežice.
Ob ogledu prenoveljenga salona je Jadranka Rešeta spregovorila o spominih na svojo mamo Dragico Kreutz Zupanc. Adrian Klenovšek, brivski mojster iz sevniške brivnice Britzzo, pa je v salonu postrigel prvo stranko – sevniškega župana.
Celotno predstavitev je s povezovanjem zaokrožila direktorica Posavskega muzeja Brežice, Alenka Černelič Krošelj.
V brivsko-frizerskem salonu Kreutz, ki je s postavitvijo stalne muzejske zbirke pridobil novo vlogo, bodo potekale izobraževalne vsebine, salon pa bo z uradno otvoritvijo v jeseni odprt tudi za širšo javnost.
Ogled brivsko-frizerskega salona
2
Pogled v modro nazaj v Sevnici
Pogled v modro, dogodek, ki je namenjen promociji varnega potapljanja, je bil v sevniški občini organiziran že večkrat. Letos se je po dvoletni prekinitvi vrnil v Sevnico. Dvodnevni dogodek, ki je potekal 16. in 17. julija 2022, je organiziralo Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica v sodelovanju s člani in prostovoljci specializirane reševalne enote za reševanje iz vode v nujnih situacijah – Nemo-Adria Rescue Team iz Zagreba.
Pod strokovnim vodstvom izurjenih potapljačev so se v namenski bazen, ki ima za organizacijo tovrstnega dogodka predpisano prostornino in globino, potapljali osnovnošolski otroci, mladi gasilci in naključni obiskovalci.
Pogled v modro v Sevnici
Razpis za oddajo pobud za participativni proračun je zaključen
Razpis je bil odprt od 10. maja do 10. junija 2022. Občani so pobude lahko oddali elektronsko ali po navadni pošti. Prispelo je 43 pobud.
Oddane pobude bo pregledala strokovna komisija. Vse pobude, ki bodo izpolnjevale razpisne pogoje, se bodo uvrstile na glasovanje za umestitev v participativni proračun Občine Sevnica za leto 2023. Glasovanje bo izvedeno predvidoma v septembru, še prej pa po seznam pobud za glasovanje objavljen na občinski spletni strani, v Grajskih novicah in na družbenih omrežjih občine Sevnica.
Županov sprejem vrtčevskih otrok
Župan Srečko Ocvirk je danes v občinskem parku sprejel otroke Vrtca Ciciban Sevnica, ki v letošnjem letu zaključujejo vrtčevska leta in se odpravljajo v šolo. Otroci so v spremstvu vzgojiteljic in vzgojiteljev pripravili prijeten glasbeni program.
3
Sprejem vrtčevskih otrok
Jutri odprtje Bazena Sevnica
Bazen Sevnica za obiskovalce odpira svoja vrata jutri, 18. 6. 2022, ob 8. uri. Bazen bo do 25. junija odprt od 12. do 19. ure, od 25. junija naprej pa od 8. do 19. ure.
Bazen Sevnica je pomemben del športne in prostočasne infrastrukture v sevniški občini. V letih 2019 in 2020 je potekala celovita obnova bazena. Bazenska školjka olimpijskega in otroškega bazena sta z novo PVC folijo dobili osveženo podobo, hkrati je bil zamenjan prelivni rob in novo urejen prelivni kanal, sanirane so bile tudi poškodbe na betonskem delu obeh školjk. Obnovljena je bila tudi strojnica bazena, ki zagotavlja ustrezno kemijsko pripravo vode za varno kopanje.
Bazen Sevnica
4
Skupno posavsko praznovanje dneva državnosti
V petek, 24. junija 2022, bo na sevniškem gradu potekalo skupno posavsko praznovanje dneva državnosti s slavnostnim koncertom Godbe Sevnica in gostjo Nuško Drašček. Zbrane bo pozdravil sevniški župan Srečko Ocvirk, slavnostni govornik pa bo župan Občine Radeče Tomaž Režun. Program bo povezovala Tanja Mikolič.

Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje pikzmhar Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc