Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

Sektor kriminalistične policije PU Koper je obravnaval in preiskoval kazniva dejanja velikih tatvin oziroma tatvin denarja in vrednejšega nakita ter nasilništva, katerih je osumljena 65-letna Izolanka.

zlati nakit1

Na podlagi podanih prijav oziroma ovadb in zbranih obvestil izhaja, da je osumljena opravljala naloge osebne negovalke pri več oskrbovancih. Delo negovalke je izvajala v različnih časovnih terminih. Iz podanih prijav izhaja, da je izkoriščala nemoč in zdravstvena stanja starostnikov ter zlorabljala njihovo nemoč, saj zaradi takšnega stanja starostniki nimajo in ne morejo imeti nadzora nad vrednostnimi predmeti v lastnem stanovanju ter zaupajo osebam, katerim so predani v varovanje in oskrbo. Iz navedenega izhaja, da je osumljena to zaupanje zlorabljala in si v času opravljanja oziroma izvajanja nege protipravno prilastila nakit in denar na škodo več starostnikov, vsaj v enem primeru pa je bila do oskrbovanke nasilna in se do nje agresivno in ponižujoče obnašala ter jo s takšnim obnašanjem spravljala v podrejeni položaj.

Osumljena je izvrševala kazniva dejanja zoper premoženje pri izvajanju svoje dejavnosti osebne negovalke, predvsem tako, da je zlorablja zaupanje in nemoč oseb, za katere bi morala skrbeti in jih negovati.

Zoper osumljeno je bila podana kazenska ovadba za kazniva dejanja Velikih tatvin (po 6. točki I. odstavka 205 člena), za kar je v Kazenskem zakoniku predvidena kazen zapora do petih let, in Nasilništvo (po I. odstavku 296. člena Kazenskega zakonika), za katero je predvidena kazen zapora do dveh let.

Pri 65-letnici je bila opravljena preiskava stanovanja in drugih prostorov po odredbi sodišča, pri kateri je bil zasežen nakit, za katerega je podan sum, da izvira iz kaznivih dejanj (pripeta fotografija zaseženega nakita). Oškodovance tovrstnih kaznivih dejanj pozivamo, da pokličejo na 113 ali se zglasijo na najbližji Policijski postaji zaradi podaje prijave oziroma ovadbe.

VIR: Policijska uprava Koper

 

POJASNILO!!! Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevka, mi le povzemamo in objavljamo novice, ki so nam posredovane in dostopne!!!

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc