Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

agenti rusije brusel

Evropski parlament bi moral uvesti strožja pravila, da bi preprečil rusko vmešavanje v Evropski parlament. Dogodke, organizirane v prostorih Parlamenta, povabljene zunanje goste ter uporabo parlamentarnih televizijskih in radijskih studiev ter drugih virov je treba temeljiteje pregledati, vztraja skupina EPP pred današnjo plenarno razpravo o škandalu Russiagate.

»Zaskrbljujoče je, da tuji agenti neovirano širijo rusko propagando v institucijah EU. S tem spodkopavajo enotnost naše družbe, širijo sovraštvo in nezaupanje do evropskih vrednot ter spodbujajo populizem in ekstremizem. Od ruske agresije na Ukrajino je Evropska unija vse bolj izpostavljena široki paleti hibridnih napadov. Prisotnost tujih agentov v Evropskem parlamentu in drugih institucijah predstavlja velika tveganja za našo varnost in verodostojnost,« pravi evropska poslanka Sandra Kalniete, ki je ena od pobudnic razprave.

Poleg nedavnega razkritja, da ima evropska poslanka Tatjana Ždanoka dolgo zgodovino dela za rusko obveščevalno službo, evropski poslanci oglašajo alarm zaradi odnosa med katalonskimi secesionisti in rusko vlado. Nekdanji voditelj separatistov in sedanji evropski poslanec Carles Puigdemont se je na predvečer nezakonitega referenduma v Kataloniji oktobra 2017 srečal z nekdanjimi ruskimi diplomati.

Načrtovana parlamentarna resolucija, o kateri bodo glasovali v četrtek, navaja, kako je Kremelj sponzoriral in podpiral skrajno desne stranke v Evropi. Med drugim je stranki Marine Le Pen leta 2013 zagotovil posojilo v višini 9,4 milijona evrov. Evropski poslanci iz skupin ID in Levice ter samostojni poslanci so bili znani po izražanju prokremeljske propagande v parlamentu. To vključuje skrajne pozive k uničenju Evrope poslanca Evropskega parlamenta Miroslava Radačovskega, ki je prejel plačila iz ruskih virov za opazovanje parlamentarnih volitev leta 2021 v Rusiji. V skladu z resolucijo, o kateri bomo glasovali, so bili komunikacijski kanali Evropskega parlamenta, kot je naprava za video snemanje „VoxBox“, uporabljeni za ustvarjanje pro-Kremlja in proti-EU dezinformacijskih vsebin.

"Rusija ima stalno strategijo nelegitimnega vpliva in napada na demokratične institucije in stabilnost EU. Moramo se zavedati resnosti te strategije in se soočiti z vsemi njenimi posledicami," poudarja evropski poslanec Javier Zarzalejos, ki je v pogajanjih o resoluciji v imenu skupina EPP.

»Potrebujemo praktične spremembe kodeksa ravnanja evropskih poslancev, da preprečimo podobne primere v prihodnosti. Za vse osebje Evropskega parlamenta, vključno s pisarnami evropskih poslancev, je treba uvesti postopek preverjanja. Viri parlamenta se ne smejo uporabljati proti vrednotam EU niti za širjenje sovražnih informacij avtoritarnih režimov,« poudarja Kalniete.

VIR: SKUPINA EPP

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc