Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

pesticidi

Evropski poslanec Alexander Bernhuber in Franc Bogovič pozdravljata "prepozno, razumno in razbremenilno" napoved predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen o umiku zakonodajnega predloga o zmanjšanju pesticidov v sedanji obliki.

"To je prvi dober znak, da bo Komisija sodelovala s kmeti pri spopadanju s podnebnimi spremembami in ne proti njim. Vedno smo govorili, da bi bilo neodgovorno ogroziti evropsko proizvodnjo hrane ob trenutnih krizah z nerealnimi zahtevami in birokracijo. so kadar koli pripravljeni sodelovati s Komisijo za učinkovito varstvo podnebja in varno oskrbo s hrano,« pravi Alexander Bernhuber, poslanec Evropskega parlamenta, glavni pogajalec skupine EPP o pesticidih.

"Predlagani zakon preprosto ni ustrezal namenu in ni upošteval preteklih prizadevanj evropskih kmetov. Da bi kmetje še naprej hranili Evropejce, potrebujejo razumno ureditev in spodbudo, pa tudi dostop do sodobnih tehnologij, kot so nove tehnike vzreje ali precizno kmetovanje. Pri kmetovanju gre za prihodnost, ne za preteklost,« dodaja evropski poslanec Franc Bogovič, predstavnik skupine EPP za pesticide v odboru za kmetijstvo.

VIR: Skupina EPP

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc