Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

optika eu

Pogajalci Evropskega parlamenta in držav članic dogovorili o zakonu EU-Gigabit Infrastructure Act, novem zakonu za pospešitev širjenja optičnih povezav po Evropi.

"Nehajmo imeti slabo ali nič internetne povezave. Pospešiti moramo uvedbo optičnih vlaken po vsej Evropi. Zakon o gigabitni infrastrukturi EU bo pomembno prispeval k temu. Obstoječo infrastrukturo je treba deliti, s čimer povečamo konkurenco in omogočimo hitrejše in cenejša postavitev visokozmogljivih omrežij. Hkrati skušamo omejiti birokracijo za mesta in občine ter pospešiti postopke odobritev. Za nas je bilo pomembno predvsem upoštevati položaj manjših in podeželskih skupnosti, so že neodvisno vlagali v razširitev vlaken – to pionirsko delo bo nagrajeno,« pravi Angelika Winzig, evropska poslanka, glavna pogajalka skupine EPP.

"Dogovorili smo se tudi o podaljšanju omejitev cen za klice in besedilna sporočila znotraj EU do leta 2029, nato pa bodo pribitki odpravljeni. To je logičen naslednji korak po odpravi stroškov gostovanja. Hkrati dajemo telekomunikacijskim operaterjem varnost načrtovanja. Enotnega digitalnega trga ni mogoče zgraditi v enem dnevu in podjetja potrebujejo nekaj časa, da se prilagodijo," dodaja Winzig, ki se je v preteklosti tudi pogajala o zakonodaji o gostovanju v imenu Evropskega parlamenta.

Današnji neformalni dogovor mora uradno potrditi še države članice EU in Evropski parlament.

VIR: Skupina EPP

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje ryrcgspr Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc