Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

covi19


Opozorilo WHO glede koronavirusa: 'Še naprej se širi, spreminja in ubija'

 

"Posameznike še naprej pozivamo, naj se cepijo, testirajo, nosijo maske, kjer je to potrebno, in zagotovijo, da so natrpani notranji prostori redno prezračeni," je dejal Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Decembra so poročali o skoraj 10.000 smrtih zaradi covida-19, je v sredo sporočila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in opozorila, da virus še vedno kroži, čeprav ni tako opazen. Podatki iz različnih virov kažejo na porast okužb v decembru, k čemur prispevata druženja med božičnimi prazniki in različica JN.1, ki je po podatkih WHO zdaj najbolj razširjena na svetu.

"Čeprav covid-19 ni več globalna grožnja zdravju, se virus še naprej širi, spreminja in ubija," je na tiskovni konferenci v Ženevi povedal vodja zdravstvene agencije ZN Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Svetovna zdravstvena organizacija je prejšnji mesec poročala o skoraj 10.000 smrtih, število hospitalizacij se je povečalo za 42 odstotkov, število sprejemov na intenzivno nego pa za 62 odstotkov v primerjavi z novembrom. Toda številke temeljijo na podatkih iz manj kot 50 držav, večinoma v Evropi in Ameriki, je dejal Tedros. "Zagotovo je porast v drugih državah, ki tega ne poročajo," je poudaril.

"Tako kot vlade in posamezniki ukrepajo proti drugim boleznim, moramo vsi še naprej ukrepati proti covidu-19," je dejal vodja WHO. "Čeprav je 10.000 smrti na mesec precej pod vrhom pandemije, je to število smrti, ki bi jih bilo mogoče preprečiti, nesprejemljivo," je dodal.
plakat

Tedros je vlade pozval, naj ohranijo nadzor nad virusom in zagotovijo dostop do poceni in zanesljivih testov, zdravljenj in cepiv.

"Še naprej pozivamo posameznike, naj se cepijo, testirajo, nosijo maske, kjer je to potrebno, in poskrbijo za redno prezračevanje zaprtih prostorov," je dejal.

Tedros je razglasil konec globalnih izrednih razmer, ki jih je povzročil covid-19, maja 2023, več kot tri leta po tem, ko je bil virus konec leta 2019 prvič odkrit v Wuhanu na Kitajskem.

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje vjolvzkn Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc