Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

yemen1

Jemenski uporniki Houthi v vojno med Izraelom in Hamasom, raketni ogenj, brezpilotna letala na Izrael

Hutijski uporniki v Jemnu, ki jih podpira Iran, so 31. oktobra uradno vstopili v vojno med Izraelom in Hamasom. Huti so se vključil v vojno, ki še traja, in izstrelil brezpilotna letala in rakete na južno mesto Izraela v Rdečem morju. Hutiji so prevzeli odgovornost, potem ko je izraelska vojska v ločenih incidentih okoli Rdečega morja sestrelila več "zračnih tarč". "Houti bodo nadaljevali z napadi na Izrael, dokler izraelska agresija ne preneha," je dejal tiskovni predstavnik Huthijev vojske. To je bilo prvič, odkar je Izrael uporabil svoj sistem zračne obrambe "Arrow" od izbruha vojne s Hamasom. Izraelski svetovalec za nacionalno varnost Tzachi Hanegbi je medtem dejal, da so bili napadi na Izrael "nedopustni". 19. oktobra je Pentagon sporočil, da je ameriška mornarica prestregla 3 križarske rakete, brezpilotna letala, ki so jih Huti izstrelili potencialno proti Izraelu. Hutiji so del zavezništva oboroženih skupin, ki vključuje frakcije šiitskih muslimanov v Iraku, ki jih podpira Iran, in libanonsko skupino Hezbolah.

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc