Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

yemen houthis

Nemčija že sporoča svoji državi in celi Evropi. Pripravite se na vojno!!!

Jemenski uporniki Hutiji na Izrael izstreljujejo balistične izstrelke in rakete dolgega dosega
Jemenski uporniki Hutiji na Izrael izstreljujejo balistične izstrelke in rakete dolgega dosega. Hutiji, ki jih podpira Iran, so pokazali, da izstreljujejo rakete na Izrael. Uporniška skupina ima sedež v Jemnu, kjer bije državljansko vojno. Vendar se je vpletla tudi v vojno, ki je zajela Izrael. In na državo izstreljuje rakete dolgega dosega. Videoposnetek, objavljen v sredo, prikazuje izstreljevanje balističnih izstrelkov, križarskih izstrelkov in brezpilotnih letal dolgega dosega, ki naj bi jih dobavil Teheran.
Voditelji Hutijev so tudi napovedali, da bodo nadaljevali z napadi, dokler bo Izrael nadaljeval z napadi na območje Gaze. Obstaja strah, da Iran uporablja svojo posredniško mrežo proti Izraelu in grozi, da bo Bližnji vzhod pahnil v širšo vojno.

Jemenski uporniki Houthi ciljajo na Izrael z raketami in droni

Hutijski uporniki, ki so povezani z Iranom, so začeli ciljati na Izrael z balističnimi raketami in brezpilotnimi letali. Izrael pravi, da je onemogočil te napade in bo na Rdeče morje poslal mornariška sredstva. Arif Lalani, višji svetovalec pri StrategyCorp, in Thomas Juneau, sodelavec Centra za strateške študije Sana, komentirata napade Hutijev.

Balistični izstrelki, brezpilotna letala in več Hutijev, zaveznikov Irana, izstreljujejo proti Izraelu

Hutijski uporniki so 1. novembra objavili videoposnetek, ki prikazuje njihove napade z raketami in brezpilotnimi letali na Izrael, kar je pomenilo prvo operativno uporabo izraelskega sistema zračne obrambe Arrow. Tiskovni predstavnik skupine Yahya Saree je potrdil njihovo vpletenost v tri napade na Izrael in obljubil, da jih bo več prišlo v podporo Palestincem. Zaradi strateške lege Jemna, ki ima nabor orožja, je zanimivo izstrelišče za napade, čeprav strokovnjaki menijo, da so tehnični izzivi precejšnji zaradi oddaljenosti in močne izraelske zračne obrambe. Poleg tega so Hutiji pridobili znaten arzenal protiladijskih raket, kar bi lahko spremenilo pokrajino groženj. Protiukrepi, vključno z zračno in protiraketno obrambo, lahko igrajo ključno vlogo pri ublažitvi grožnje Hutijev.

Pričakovati je močan odgovor Izraela, ki naj bi poslal bojne ladje  proti Jemnu, kakor tudi odziv ZDA, ki so že nekaj časa napovedovale v primeru poseganja Irana v vojno na Izrael, da bo Iran utrpel hude posledice!!!

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc