Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

toplicefest1

Ob pričetku poletja bo Občina Dolenjske Toplice s sodelujočimi organizirala čisto nov festivalni dogodek za obiskovalce vseh starosti. Prvi festival TOPLICEFest bo potekal pod geslom »Gozdovi, naš ponos«, in sicer v soboto in nedeljo, 24. in 25. junija, na jasi, ki je izjemen družaben prostor za piknike, druženja in druge prireditve, skrit v objemu gozda ob reki Sušici.

 dolenjske toplice2dolenjske toplice3

Festival bomo otvorili z izdelavo skulptur z motorno žago; obiskovalci bodo lahko ves čas med 11. in 18. uro opazovali vihtenje mojstrov kiparjenja z motorno žago, vrhunec dogodka pa bo v nedeljo, ko se bosta dva člana Društva kiparjev z motorno žago pomerila še v dvoboju v hitrostnem kiparjenju. Na kmečki in rokodelski tržnici bodo obiskovalce pričakali in se jim predstavili naši cenjeni ponudniki: Čebelarstvo Šercelj, Gov – Wood, Kmetija Brulc, Tomaž Darovec, Royner Hemp, Beesmetic, Kmetija Pršina, Tako lepo, CNC. Izdelki,… Čebelarsko društvo Straža-Dolenjske Toplice bo v čebelarskem kotičku predstavilo poklic čebelarja in čebelarske artefakte: čebelnjak, panjske končnice s čebelarskega voza, opazovalni panj, staro samoobračalno točilo, tablo čebelarskih opravil, ... Rokodelec g. Anton Zakrajšek bo predstavil pletarstvo, ki je kot hišna obrt na naših kmetijah že precej zamrla, zato je še posebej dobrodošlo, da se tudi širša javnost spet seznani s tradicionalno dejavnostjo, s katero se ukvarja že od otroštva, pri delu pa uporablja vrbove beke in slamo. Demonstriral bo pletenje košar. V sklopu festivala bodo svoje poklice in dejavnost mladim obiskovalcem in ostalim zainteresiranim predstavili: Zavod za gozdove Slovenije, KE Straža-Podturn, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija ter Šolski center Novo mesto, Kmetijska zadruga Trebnje – Krka. Rekreativno-športni del festivala bo zajemal predstavitve, demonstracije in tekmovanja Športnega društva Dolenjske Toplice, Lokostrelskega kluba Dolenjske Toplice, Športnega društva Podhosta, Hokejskega kluba Dolenjske Toplice in Kluba za prosto letenje Kanja. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi gledališko predstavo za vse generacije Ta čudovita zemlja Stena Vilarja in Studia Anima d.o.o., naše najmlajše pa bo na ustvarjalni delavnici animirala ga. Ivanka Zagorc ‒ za njih smo pripravili tudi poseben foto kotiček in napihljivo igralo; prvih sto otrok čaka še posebno presenečenje! Ustavili se boste lahko tudi pri posebnem »baby kotičku« Moja prva masaža Petre Peterlin, certificirane inštruktorice masaže dojenčka po IAIM metodi in certificirane inštruktorice masažnih zgodbic po TSMP. Seveda ne gre brez dobre hrane in pijače, ki ju bodo zagotovile Terme Dolenjske Toplice, da pa ne bodo rohnele samo motorke, bosta za glasbo in veselo vzdušje poskrbela še Ansambel Gašperja Mirnika v sestavi: Gašper Mirnik, lanskoletni dobitnik dveh pokalov na festivalu narodno zabavne glasbe v Dolenjskih Toplicah in pokala za najbolj izviren nastop in najboljše besedilo Gašper Mirnik (harmonika), Jaka Bobek (kitara), Gašper Bizjak (bas kitara in bariton) in Tia Prah (flavta in vokal), ter DJ Miha Veselič, sicer tudi član glasbene skupine Jackpot.

VIR: Občina Dolenjske Toplice

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje xruandwi Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc