Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

ruski prostovoljci1

Prvo novinarsko konferenco po preboju na rusko ozemlje so imeli predstavniki RDK in legije "Svoboda Rusije". Z novinarji sta se srečala na severu Ukrajine, nedaleč od ruske meje. Udeleženci akcije so s seboj prinesli trofejno opremo – ruski oklepni transporter. Na ozemlju Rusije so čete RDK in Legije ostale 24 ur. Pravijo, da je bil to preizkus moči. Zdaj je nemogoče nadzorovati ozemlje, na katerem je bila izvedena vojaška operacija, vendar so svoje cilje dosegli, so sporočili. Udeleženci operacije pravijo, da so Rusom pokazali, da "Putinov režim" ne obvladuje lastnega ozemlja in ne more zaščititi svojih državljanov. Poudarili so tudi, da večjih izgub ni bilo: skupno sta v akciji umrli dve osebi, še 10 pa jih je bilo ranjenih. Tako RDK kot Legija po njihovih besedah ​​načrtujeta nadaljevanje izvajanja operacij za prodor na ozemlje Rusije.

Avtor: Oksana Necheporenko

Pred tem je tiskovni predstavnik Vladimirja Putina Dmitro Peskov dejal, da je bil predsednik Ruske federacije obveščen o "poskusu ukrajinskih saboterjev, da vdrejo v regijo Belgorod". Kot je poročala ruska služba Radia Svoboda, je rusko obrambno ministrstvo 23. maja sporočilo, da je bilo med operacijo proti oboroženim silam v regiji Belgorod ubitih več kot 70 njihovih borcev in znatna količina vojaške opreme in vozil so bili uničeni. V ruskih kanalih Telegram je bil razdeljen videoposnetek, ki prikazuje trupla umorjenih ljudi v kamuflažah.

 

VEČ SLEDI!!!

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje ehtqblkr Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc