Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

rusko ozemlje1

Zajem zaslona!!!

Legija "Svoboda Rusije" in "Ruski prostovoljni korpus" izvajata operacijo na ozemlju Belgorodske regije. Cilj je ustvariti "varnostno območje" za zaščito ukrajinskih civilistov, je v komentarju za Suspilno dejal Andriy Yusov, tiskovni predstavnik ukrajinske državne uprave. Po njegovih besedah ​​operacijo izvajajo izključno državljani Rusije. Pred tem so ruski prostovoljci, ki se borijo na strani Ukrajine, napovedali osvoboditev vasi Kozinka v regiji Belgorod. Po kanalih Telegram krožijo videoposnetki oklepnih vozil in tankov z ukrajinskimi zastavami, ki zapeljejo na nadzorno točko "Grayvoron". Na drugih posnetkih je videti kot sama kontrolna točka od znotraj, na tleh - umorjeni ruski mejni stražar. Baza 12. glavne uprave ruskega ministrstva za obrambo, kjer je shranjeno jedrsko orožje, se nahaja v bližini kontrolne točke "Grayvoron". Guverner belgorodske regije je potrdil obstreljevanje okrožja Graivoron in več sosednjih vasi ter boje s tako imenovano "ukrajinsko DRG". A pravijo, da žrtev ni, ruska protizračna obramba deluje, posebna operacija pa poteka po načrtih. Hkrati se v regiji oglašajo sirene in eksplozije, Belgorod preletavajo brezpilotna letala, lokalne prebivalce pozivajo, naj se zatečejo. Ob tem pa po radiu Rusom sporočajo: "Beograd bo svoboden." Legija "Svoboda Rusije" je objavila video sporočilo in izjavila: vrnila se je v Rusko federacijo, da bi tam vzpostavila red in osvobodila Rusijo Putinovega režima. Generalštab oboroženih sil Ukrajine dogodkov še ni komentiral. Medtem je polkovnik oboroženih sil Anatolij Štefan zapisal: Oborožene sile Ukrajine in obrambne sile nimajo nič opraviti z dogodki na mejnem prehodu v regiji Jelggorod in na ozemlju Ruske federacije. In orožje in opremo je mogoče "prosto kupiti na vojaški tržnici".

 

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje uauaikqz Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc