Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Uroš Perić in Big Band RTV Slovenija, dir. Lojze Krajnčan vas vabijo na prav poseben koncert in predstavitev novega albuma, ki bo potekal 20. januarja 2023 v kinu Šiška

uros peric1

Uroš Perić je eden najprepoznavnejših slovenskih glasbenikov, ki je občinstvo navdušil v kar 25 državah sveta. Njegova odrska prezenca, karizma in edinstvena interpretacija vas bodo popeljali v zlato dobo bluesa, jazza in soula. Z izbranimi besedami o njem govori tudi Sheila Raye Charles, hči Raya Charlesa, neminljive legende glasbenega sveta.

 

V Kinu Šiška bo Uroš ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Lojzeta Krajnčana predstavil nov album Screamin' Hallelujah, na katerem so poleg klasik Raya Charlesa tudi Uroševe avtorske skladbe. Ray Charles je leta 1961 ustanovil svojo prvo veliko jazzovsko zasedbo, del katere sta bila tudi legendarna Duke Ellington in Count Basie. Joël Dufour, francoski glasbeni novinar in diskograf, pravi, da album Screamin' Hallelujah razgrinja prav to pomembno plat Rayeve glasbe. Big Band RTV Slovenija skladbam doda prav posebno širino. Dirigent Lojze Krajnčan je v letih sodelovanja z Urošem ustvaril nemalo glasbenih zgodb, o Urošu pa pravi, da "mu glasba daje smisel življenja in da se skozi glasbeni ritual neizmerno razdaja svojim poslušalcem".

Na odru se bodo Urošu pridružile tudi njegove zveste The Pearlettes. Večer, ki ga ne gre zamuditi.

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje bmsxwjri Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc