Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

KRANJSKA GORA BO TUDI TOKRAT GOSTILA NAJBOLJŠE SMUČARJE SVETA!

pokal vitranc

Po treh letih epidemije, prilagajanj in iskanja rešitev bo 62. Pokal Vitranc ponovno zaživel v vsej svoji veličini. Podkorenska strmina bo med 11. in 12. marcem 2023 ponovno gostila najboljše smučarje sveta, v boj za odličje pa se tudi letos podaja naš najboljši smučar Žan Kranjec. 

POKAL VITRANC - SVOJEVRSTEN PRAZNIK

Eno največjih in najprestižnejših tekmovanj v Sloveniji, ki ga gosti Kranjska Gora, je dogodek, ki ga z nestrpnostjo pričakujejo prav vsi športni navdušenci. Takrat se čas pod vitranško strmino ustavi, prizorišče je polno navijačev, v zraku pa je čutiti ponos in neopisljivo energijo. Da je Pokal Vitranc za Slovence in Slovenke res praznik športa, se strinjajo mnogi. Slednje vsako leto tudi dokažejo z neverjetnim obiskom in gledanostjo tekme za Pokal Vitranc.

POKAL VITRANC JE TRDNO ZASIDRAN V KOLEDAR MEDNARODNE SMUČARSKE ZVEZE

Pokal Vitranc je danes ena največjih, najbolje organiziranih in najbolj obiskanih tradicionalnih športnih prireditev v Sloveniji in v osrednjem delu Evrope. Prvi smučarji so se na tekmovanju za Pokal Vitranc prvič pomerili leta 1961, od leta 1968 pa je Pokal Vitranc del svetovnega pokala v alpskem smučanju Mednarodne smučarske zveze FIS. V 62-ih letih zgodovine se je oralo ledino organizacije velikih športnih dogodkov, rasla je organizacija, nabirale so se izkušnje in znanje, ki so se predajali iz roda v rod. Prav ta tradicija v zavesti prebivalcev Kranjske Gore ter okoliških vasi daje njihovemu prostovoljnemu delu poseben čar in zanos, zaradi katerega je kranjskogorska tekma svetovnega pokala v svetu upravičeno zapisana z velikimi črkami.

NAJVEČJI NAVDUŠENCI BODO PRIŠLI NA SVOJ RAČUN

Organizator Pokala Vitranc je prisluhnil željam najzvestejših obiskovalcev in navijačev, ter tako ponudil vstopnice v posebni ponudbi za "zgodnje zimske ptice" ravno v času, ko je sneg po širni Sloveniji razveselil marsikatere navdušence zimskih športov, ki v nizkem štartu že brusijo smuči! Ekipa Pokala Vitranc je smučarsko tekmo in ime Kranjske Gore ponosno ponesla v svet in obiskovalcem vedno znova zagotovila nepozabno doživetje.Tudi letos so organizatorji polni pričakovanj in si obetajo vrhunski tekmi za svetovni pokal v moškem alpskem smučanju. "Kot kaže, bo Pokal Vitranc letos spet lahko zasijal v pravi luči. Po odpovedi tekme leta 2020, tekmi brez gledalcev v 2021 in odprtju tekme za gledalce teden pred tekmo v lanski sezoni, se za 62. Pokal Vitranc vstopnice pričnejo prodajati danes, zato pričakujemo, da bomo na dveh veleslalomih 11. in 12. marca 2023 gostili več kot 10.000 gledalcev in s tem pripravili lepo kuliso in pravo navijaško vzdušje, kot so ga tekmovalci v Kranjski Gori vajeni. Zgodnji nakup vstopnic pomeni seveda tudi nižjo ceno, zato sporočamo vsem, ki si želijo videti Žana Kranjca ter druge slovenske in tuje smučarske ase v živo, da si vstopnice priskrbijo že v predprodaji," še povedo organizatorji in dodajo: "Pokal Vitranc vabi na podkorenske tribune in obljublja pravi zimski spektakel!"

Foto: Aleš Fevžer

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje ssuehqzu Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc