Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

28. redna seja Vlade Republike Slovenije-Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o cestah, izdala Uredbo o podelitvi koncesij v zobozdravstveni dejavnosti in sprejela Strategijo digitalnih javnih storitev 2030. Vlada je v NRP za obdobje 2022–2025 uvrstila 15 projektov v skupni višini 72,8 milijona evrov dodeljenih na podlagi Zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina.

seja vlade republike slovenije

Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o cestah, s katerim se odpravlja anomalija, do katere je prišlo s sprejetjem amandmaja, ki je posebno ureditev odvoza poškodovanih ali pokvarjenih vozil na avtocestah in hitrih cestah razširil s tovornih vozil tudi na osebna vozila.

Vlada je v Načrt razvojnih programov za obdobje 2022–2025 uvrstila 15 projektov za 1128 upravičencev v skupni višini 72,8 milijona evrov dodeljenih na podlagi Zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina.

Vlada je podjetju Gorenje gospodinjski aparati, d. o. o. odobrila dobrih 9,4 milijona evrov spodbude na osnovi Zakona o spodbujanju investicij. Predmet investicije je izgradnja novega objekta, ki bo imel vlogo novega razvojnega centra, ter nakup in vgradnja nove opreme in orodij v skupni vrednosti dobrih 39,3 milijona evrov (brez DDV).

Podjetju MIK mednarodno trgovsko in proizvodno podjetje, d. o. o. pa je vlada odobrila slabih 4,9 milijona evrov spodbude na osnovi Zakona o spodbujanju investicij. Predmet investicije je Razvojni center MIK v skupni višini slabih 18,1 milijona evrov (brez DDV).

Vlada je izdala Uredbo o podelitvi koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na področjih čeljustne in zobne ortopedije v zobozdravstveni dejavnosti in oralne kirurgije in maksilofacialne kirurgije v zobozdravstveni dejavnosti ter jo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Podeljevanje omenjenih koncesij je potrebno zaradi kroničnega pomanjkanja navedenih specialističnih zdravstvenih dejavnosti.

Vlada je sprejela tudi Strategijo digitalnih javnih storitev 2030. Vizija, ki ji strategija sledi, so digitalne javne storitve, osredotočene na državljane in poslovne subjekte, ki omogočajo integrirano, usklajeno, varno in učinkovito interakcijo državljanov in podjetij z državo. Jasno je začrtana smer razvoja digitalnih javnih storitev, kar bo omogočilo razvoj enostavnih storitev, ter vzpodbujalo njihovo široko uporabo. Vsebino strategije bo javna uprava, skupaj z zainteresiranimi in drugimi deležniki, implementirala z ukrepi, ki bodo naknadno zapisani v akcijskem načrtu.

 

VIR: Ukom GOV.si

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc