Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

V največji javnomnenjski anketi stranke SDS Posvet z volivci je kar 61 odstotkov vprašanih odgovorilo, da je poročanje RTV Slovenija, POP TV in A Kanala prispevalo k širjenju epidemije, le 10 odstotkov pa jih meni, da je poročanje medijev prispevalo k zaustavljanju epidemije.

anketamedia

Vlada pod vodstvom Janeza Janše večino časa namenja spopadu z epidemijo covid-19 ter sprejema ukrepe, ki so namenjeni obvladanju ter počasnejši širitvi virusa. Na drugi strani mediji s svojim poročanjem prispevajo k nespoštovanju ukrepov, ki jih sprejme vlada. V javnomnenjski anketi Posvet z volivci so v stranki SDS vprašali, v kolikšni meri so mediji prispevali k širjenju ali k zaustavljanju epidemije.

grafit ankete

Osrednji mediji z le 10-odstotnim zaupanjem v reševanje epidemije
Odgovori niso bili presenečenje, ljudje pa so po enem letu epidemije lahko sami izrazili oceno medijev. Velika večina, kar 61 odstotkov jih je odgovorilo, da je poročanje RTV Slovenija, POP TV in A Kanala prispevalo k širjenju epidemije. Drugi najpogostejši odgovor (29 odstotkov) je bil, da je poročanje prispevalo k širjenju in zaustavljanju epidemije, le 10 odstotkov jih meni, da je prispevalo k zaustavljanju epidemije.

Anketa se je izvajala v mesecu marcu, nanj pa je odgovorilo 17.998 vprašanih, kar je največji vzorec katerekoli ankete v zadnjem obdobju.

Piše: Sara Kovač (Nova24TV)

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje rjrmwdzi Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc