Ali ste že probali kje ričet po receptu naših babic ali prababic??? No pa ga probajmo skugati danes. Če vam bo naš recept všeč, nam lahko sporočite, kako ste bili zadovoljni. Ne bomo nič jezni, pa še ostalim boste dali odlično idejo za kuho in kosilo.
Sestavine/Količina: za 4 osebe
- 30 dag ješprenja
- cel poperkumina
- lovor
- sol
- 4 suha svinjska rebrca
- 1 jogurt lonček fižola
- 2 žlici olja
- 1 čebulo
- 2 papriki
- 1 paradižnik
- 1 por
- 1/4 rumene kolerabe
- 2 krompirja
- zelena
- peteršilj
- vegeta
- 1 koren
Postopek
Ješprenj kuhamo 30 min v slani vodi, dodamo poper, kumino, lovor, rumeno kolerabo. Posebej na olju pražimo nasekljano čebulo, ko postekleni, dodamo na trakove narezano papriko, na koleščka narezan koren in por, na kocke narezan paradižnik, sesekljano zeleno in peteršilj. Posolimo in dušimo 10 min. Dušeno zelenjavo dodamo ješprenju. Dodamo še na majhne koščke narezan krompir in fižol. Kuhamo še 30 min.