Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

Ali ste že probali kje ričet po receptu naših babic ali prababic??? No pa ga probajmo skugati danes. Če vam bo naš recept všeč, nam lahko sporočite, kako ste bili zadovoljni. Ne bomo nič jezni, pa še ostalim boste dali odlično idejo za kuho in kosilo.

Sestavine/Količina: za 4 osebe

  • 30 dag ješprenja
  • cel poperkumina
  • lovor
  • sol
  • 4 suha svinjska rebrca
  • 1 jogurt lonček fižola
  • 2 žlici olja
  • 1 čebulo
  • 2 papriki
  • 1 paradižnik
  • 1 por
  • 1/4 rumene kolerabe
  • 2 krompirja
  • zelena
  • peteršilj
  • vegeta
  • 1 koren

 

Postopek

Ješprenj kuhamo 30 min v slani vodi, dodamo poper, kumino, lovor, rumeno kolerabo. Posebej na olju pražimo nasekljano čebulo, ko postekleni, dodamo na trakove narezano papriko, na koleščka narezan koren in por, na kocke narezan paradižnik, sesekljano zeleno in peteršilj. Posolimo in dušimo 10 min. Dušeno zelenjavo dodamo ješprenju. Dodamo še na majhne koščke narezan krompir in fižol. Kuhamo še 30 min.

ricet

 

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc