No pa gremo pripraviti in nato skuhati nekaj domačega in okusnega. Hrana za vsak želodec. Dejansko imamo vse potrebno doma, seveda, če živimo na podeželju.

Sestavine za 4 osebe

  • olje
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • peteršilj, sol in poper
  • 1 pest bučnih semen
  • paradižnikova mezga
  • instant polenta
  • košček masla
  • 2 žlici naribanega parmezana

Postopek

Česen in čebulo olupimo, sesekljamo in popražimo na malo olja, da čebula postekleni.

V skledi zmešamo meso in začimbe. Iz zmesi oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v nasekljanih bučnih semenih. Mesne kroglice popečemo na olju.

V ponev s česnom in čebulo dodamo paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo, dodamo popečene mesne kroglice in kuhamo na zmernem ognju vsaj 20 minut.

V loncu zavremo vodo in jo osolimo. Dodamo košček masla. V krop med nenehnim mešanjem stresemo polento in jo skuhamo. V kuhano polento vmešamo parmezan.

Na krožnike najprej serviramo kroglice in omako. Dodamo polento in pripravljeno jed postrežemo.

polenta mesne krogljice