No pa gremo pripraviti in nato skuhati nekaj domačega in okusnega. Hrana za vsak želodec. Dejansko imamo vse potrebno doma, seveda, če živimo na podeželju.
Sestavine za 4 osebe
- olje
- 1 majhna čebula
- 2 stroka česna
- 500 g mletega mešanega mesa
- peteršilj, sol in poper
- 1 pest bučnih semen
- paradižnikova mezga
- instant polenta
- košček masla
- 2 žlici naribanega parmezana
Postopek
Česen in čebulo olupimo, sesekljamo in popražimo na malo olja, da čebula postekleni.
V skledi zmešamo meso in začimbe. Iz zmesi oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v nasekljanih bučnih semenih. Mesne kroglice popečemo na olju.
V ponev s česnom in čebulo dodamo paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo, dodamo popečene mesne kroglice in kuhamo na zmernem ognju vsaj 20 minut.
V loncu zavremo vodo in jo osolimo. Dodamo košček masla. V krop med nenehnim mešanjem stresemo polento in jo skuhamo. V kuhano polento vmešamo parmezan.
Na krožnike najprej serviramo kroglice in omako. Dodamo polento in pripravljeno jed postrežemo.
