Sestavine:
1,6 kg piščanca, razrezanega na 6 delov (po možnosti 8)
2 piščančji krači, dodatnih
750 g krompirja, olupljenega in na tanke rezine narezanega
750 g čebule, prav tako narezanega
1 česen česen, olupljen in narezan
2 limoni, stisnjena
1 skodelica piščančje juhe,
6 žlic olivnega olja ,
sol, poper, po potrebi
sveže mlet rožmarin
Priprava:
Pečico segrejte na 180°.
Piščančjo juho zmešajte z limoninim sokom, oljem, česnom, soljo in poprom.
Z majhnim delom mešanice natrite piščanca, preostanek zmešajte s krompirjem in čebulo v veliki skledi.
Krompirjevo-čebulno zmes damo v velik ploščat krožnik, na krompirjevo zmes položimo kose piščanca, razen prsi, in pečemo v pečici približno 40-45 minut.
20 minut pred koncem kuhanja dodajte piščančje prsi in pustite, da se kuhajo. Če daste prsi v pečico takoj na začetku, bodo presuhe.
Po želji lahko jedi dodate rožmarin.
Vse skupaj postrezite v obliki.
Čas kuhanja skrajšamo, če krompir in čebulo enostavno narežemo.