Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

piscanec krompir

Sestavine:

1,6 kg piščanca, razrezanega na 6 delov (po možnosti 8)
2 piščančji krači, dodatnih
750 g krompirja, olupljenega in na tanke rezine narezanega
750 g čebule, prav tako narezanega
1 česen česen, olupljen in narezan

2 limoni, stisnjena
1 skodelica piščančje juhe,
6 žlic olivnega olja ,
sol, poper, po potrebi
sveže mlet rožmarin

Priprava:

Pečico segrejte na 180°.
Piščančjo juho zmešajte z limoninim sokom, oljem, česnom, soljo in poprom.
Z majhnim delom mešanice natrite piščanca, preostanek zmešajte s krompirjem in čebulo v veliki skledi.

Krompirjevo-čebulno zmes damo v velik ploščat krožnik, na krompirjevo zmes položimo kose piščanca, razen prsi, in pečemo v pečici približno 40-45 minut.

20 minut pred koncem kuhanja dodajte piščančje prsi in pustite, da se kuhajo. Če daste prsi v pečico takoj na začetku, bodo presuhe.

Po želji lahko jedi dodate rožmarin.
Vse skupaj postrezite v obliki.

Čas kuhanja skrajšamo, če krompir in čebulo enostavno narežemo.

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc