Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

mesna struca

   Sestavine: Za mesno štruco:

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 1 velika čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 1 rdeča paprika, na drobno narezana
  • 100 g feta sira, nadrobljenega
  • 1 jajce
  • 1/2 skodelice drobtin
  • Sol in poper po okusu
  • 1 žličko dobite origano
  • 1 čajna žlička posušenega peteršilja
  • 1 čajna žlička paprike v prahu
  • Za paradižnikovo omako:
  • 500 g pasiranega paradižnika
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 1 žlica oljčnega olja
  • Sol in poper po okusu
  • 1 čajna žlička posušene bazilike
  • 1 čajna žlička posušenega origana

Navodila:
Pečico segrejte na 180°C.
V veliki skledi zmešajte mešano goveje meso s čebulo, česnom, papriko, feta sirom, jajcem, drobtinami, soljo, poprom, origanom, peteršiljem in papriko, dokler se vse sestavine dobro ne povežejo.
Pekač rahlo namastimo in vanj vlijemo testo iz mletega mesa. Testo oblikujemo v podolgovato obliko.
V manjši posodi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljan česen za paradižnikovo omako, da zadiši.
Dodamo pasiran paradižnik, baziliko, origano, sol in poper. Vse dobro premešamo in dušimo približno 5-10 minut, da se omaka rahlo zgosti.
Mesno štruco prelijemo s paradižnikovo omako in pekač pokrijemo z aluminijasto folijo.
Mesno štruco pecite v predhodno ogreti pečici približno 45-50 minut, dokler ni pečena.
Po pečenju štruco vzamemo iz pečice, narežemo na rezine in postrežemo s paradižnikovo omako.
Ta v pečici pečena mesna štruca s papriko in feto s paradižnikovo omako je okusna in krepka jed, ki se odlično poda k prilogam, kot so pire krompir, riž ali zelenjava.

Dober tek!

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc