Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

ocvrti krompir zgovedino

 

Sestavine:

  •  krompir
  • Govedina, narezana na tanke rezine ali trakove
  • Čebula, sesekljana
  • Česen, sesekljan
  • olje (za cvrtje)
  • Sol in poper po okusu
  • Začimbe (na primer timijan ali rožmarin) po okusu

 

Navodila:

  1. Krompir olupimo in narežemo na enakomerne kose, nato pa ga kuhamo v vreli vodi, dokler ni skoraj kuhan. Odcedimo in odstavimo.
  2. V ponvi ali pekaču segrejte nekaj olja. Čebulo in česen prepražimo do zlato rjave barve.
  3. Dodamo narezano govedino in pražimo, da se dobro skuha. Začinimo s soljo, poprom in želenimi začimbami.
  4. V ponev dodamo predhodno kuhan krompir in ga pražimo, da postane zlato rjav in hrustljav.
  5. Občasno premešamo, da se vse enakomerno skuha.
  6. Jed postrezite vročo in po želji okrasite s svežimi zelišči.

Glede na osebni okus lahko jedi dodate še druge sestavine, kot so paprika, gobe ali sveža zelišča.

Dober tek!

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc