Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

pikantna enoloncnica

Obilna, začinjena enolončnica iz savojskega zelja s prekajeno svinjino je okusna jed, ki je še posebej koristna v hladni sezoni. Tukaj je preprost recept za to močno enolončnico:

Sestavine:

  • 1 manjša do srednje velika glava savojskega zelja
  • 500 g kasselerja (najbolje kasseler vrat)
  • 2 čebuli, narezani na kocke
  • 2 korenja, narezana na rezine
  • 2 krompirja, narezana na kocke
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 1 lovorjev list
  • 1 čajna žlička posušenega timijana
  • Sol in poper po okusu
  • 1 žlica olja za cvrtje
  • 1,5 litra zelenjavne juhe.


    Navodila:
  1. Glavo savojskega zelja razpolovimo, odstranimo pecelj in liste narežemo na trakove.
  2. Prekajeno svinjino narežemo na kocke.
  3. V velikem loncu segrejte olje in na njem prepražite čebulo in česen, da posteklenita.
  4. Dodamo prekajeno svinjino in jo na kratko prepražimo, da rahlo porjavi.
  5. V lonec dodamo korenje, krompir in savojsko zelje.
  6. Deglazirajte z zelenjavno juho ter dodajte lovorjev list in timijan.
  7. Enolončnico zavremo in nato zmanjšamo ogenj. Pokrito dušimo enolončnico približno 30-40 minut, da se zelenjava zmehča.
  8. Začinimo s soljo in poprom.
  9. Odstranimo lovorov list in enolončnico postrežemo.

Ta krepka enolončnica iz savojskega zelja s prekajeno svinjino ni samo okusna, ampak tudi bogata s hranili.
Dober tek!

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc