Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

cuki maj


Vajeni smo že, da nas vsako leto na pragu poletja Čuki razveselijo z novo poletno uspešnico, polno sonca in radosti, plesnih ritmov in optimizma. Tako je že desetletja. Samo spomnimo, da so prav s tako pemijo že pred točno 30. leti Čuki na Melodijah morja in sonca zmagali. To je bila pesem Črne oči.

Toda tokrat so nas Čuki kar precej presenetili. Bliža se poletje, predstavili pa so nam pesem, katere naslov je sicer tudi povezan s soncem ... ampak ... le »na pol poti do sonca.« Se pravi na pol poti do tistega, kar nam po navadi predstavlja srečo, brezskrbnost, toploto in toplino.

cuki maj1

Na pol poti do sonca je balada, za katero je avtor Jože Potrebuješ, ki je sicer eden najuspešnejših slovenskih komponistov in tekstopiscev in je napisal že na desetine hitov in skoraj ponarodelih pesmi rekel, da je ena njegovih lepših pesmi. Preprosta, prvinska, lepa. Taka, prava Čukovska, kakršnih smo bili od te legendarne skupine vajeni predvsem v začetku njihove kariere. Pač pesem za dušo - vzameš kitaro in jo zapoješ. Kot so Če se od spominov da živet', Greva gor v hribe, Poletna ... Melodijo je Jože imel napisano že nekaj let, besedilo pa je nastalo med korono. Govori pa o spoznanju, da so stvari pač minljive. Žal tudi prenekatera ljubezen.

Pesem so posneli z Alešem Zibelnikom in kitaristom Marinom Mrčelo (s katerim so Čuki sodelovali že na začetku njihove kariere) ampak, ko je Jože pesem pokazal prijatelju Janu Plestenjaku, mu je ta rekel, da mu v pesmi manjka zvok harmonike, ki bi ji dala še nekoliko bolj etno-mediteranski prizvok.

Glavni vlogi v video-spotu sta tokrat odigrala Jernej Tozon in pa simpatična 22-letna Celjanka Živa Teršek, ki je z Jernejem že večkrat snemala reklamne kataloge za Celjsko znamko obačil za navtiko in prosti čas Bigg-R, v katerih Čuke večkrat vidimo oblečene.

 

Video spot so Čuki posneli v Izoli in v Portorožu v Parenzani, moči pa sta tokrat združila stara mačka številnih video spotov skupine Čuki, Jernejev brat Miha Tozon, ki je bil režiser številnih njihovih milijonskih spotov ( U U U, Greva gor v hribe, Zvočnik na pločnik ...) v tem spotu pa je poprijel za kamero. Na režiserski stolček pa je tokrat sedel Jani Pavec (Daj mi poljub, Če se od spominov da živet'...).

 cuki maj2

Sicer pa Čuke tudi to poletje čaka obilo nastopov, jeseni pa ... 35. obletnica delovanja skupine. Se nam spet obeta kakšen nepozaben koncert, kot je bil tisti izpred petih let v Cankarjevem domu?

OSNOVNI PODATKI:

Naslov: Na pol poti do sonca
Glasba: Jože Potrebuješ
Besedilo: Jože Potrebuješ
Aranžma: Aleš Zibelnik in Jože Potrebuješ
Založba: Potrebuješ d.o.o.

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje dxdejyln Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc