Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

Letošnja zima še niti ni postregla s pravo zimsko smučarsko idilo, pa je bilo pri nas predstavljenih že toliko novih apre-ski pesmi, kot jih slovenska glasbena scena še ni doživela. 

cuki retro1

Ampak v Sloveniji dve pesmi veljata za "ata in mamo" tovrstne žur glasbe in ne manjkata na nobeni žurki, kakorkoli povezani z zimskimi radostmi. 

V prvi vrsti je to 17 let stara uspešnica Pancer tanc skupine Čuki, ki je takrat obnorela vsa smučišča in pa uspešnica Cik cak Retro banda iz leta 2015.

Zdaj pa je nastal mix teh dveh mega uspešnic, ki so ga Čuki in Retro band prvič predstavili na letošnji Silvestrski oddaji Nacionalne televizije. 

Glede na to, da Čuke kar dobro poznamo tudi kot navdušene športnike in seveda tudi smučarje, tokrat spoznajmo še Sandija Murovca, vodjo Retro banda.
Muri - dolgoletni demonstrator, utemeljitelj sistema učenja smučanja UPS, tehnični demonstrator Tine Maze, avtor knjig Na kanto in Biti mojstrski, sicer pa diplomirani arhitekt in že nekaj let tudi avtor oblačil naših olimpijcev.

Kdaj  ste pravzaprav odkrili, da vam je glasba blizu oziroma svoj pevski talent? 

Da se razumemo, jaz nisem pevec. Rad pojem in sem žurerske narave, torej tipična ulična kombinacija. To me spremlja že od otroštva. Nekaj takega mi je bilo najbrž položeno v zibelko. Oče je bil namreč odličen harmonikaš in mojster zabav. Da kri ni voda, očitno drži. 

Čeprav ste zdaj s Čuki naredili mix obeh zimskih uspešnic, pa smo slišali, da je pesem Cik cak dočakala tudi nemško različico. Kdaj pa se je sploh zgodil ta preskok na nemški trg? 

Ker je slovenska različica pesmi postala hit zabav, smo se odločili, da naredimo še nemško. Prava »apre-ski« pesem pač mora biti narejena v nemščini - v tem ni nobenega dvoma! In smo se lotili dela. Ampak kar je najpomembnejše: k zadevi smo pristopili iz čiste zabave z iskreno željo, da bi se zabavali še drugi. Ker je tematika smučarska, nam to ni bilo tuje. Drugo leto pa nemško različico dočaka še Pancer tanc naših prijatelljev Čukov.

In če je Cik cak oziroma Zick Zack v nemškem jeziku,  posvečena smučarskim legendam, kaj pravijo te?

Nič. Hirscher je navdušen, Stenmark tudi ni imel nič proti, za ostale pa niti ne vem. Upam, da se zabavajo. Ozadje te zgodbe je sicer povezano z Retro festom, kjer smo deset let nastopali v vlogah legend svetovnega pokala. Padla je ideja, da vse skupaj povežemo v tej pesmi in nadgradimo z videom! Prav gotovo fascinirajo nekatere neverjetne podobnosti z legendami in dejstvo, da kaj takega še ni naredil nihče na svetu. Podpisali smo pogodbo z Universal Music Group, ki od sedaj naprej skrbi za nas, Warner Bros pa nas želi imeti kot ambasadorje Eurosporta. Pesem je medtem že postala nekakšen avizo Svetovnega pokala. Res noro!

Zdaj pa je nastal mix teh dveh mega uspešnic, ki so ga Čuki in Retro band prvič predstavili na letošnji Silvestrski oddaji Nacionalne televizije.In ni dvoma, da bo to glavni hit te zime.

OSNOVNI PODATKI:

Pancer tanc:
Melodija: Jože Potrebuješ
Besedilo: Jože Potrebuješ
Aranžma: Martin Štibernik, Jože Potrebuješ

Cik cak:
Melodija: Jasmin Stavros
Besedilo: Sandi Murovec
Aranžma: Branimir Mihaljević

 

POJASNILO!!! Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevka, mi le povzemamo in objavljamo novice, ki so nam posredovane in dostopne!!!

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc