Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

oplotnica2024

Razpis in prijavnica za leto 2024

Leto je zopet na okoli in pripravlja se že 8. festival pod Pohorjem v Oplotnici.

Festival bo potekal v petek, 23. 8. 2024, ob 20.30 uri na grajskem dvorišču v Oplotnici. Na razpisu bo sprejetih največ 8 ansamblov, ki jih bo po kriteriju strokovnosti izbrala tričlanska strokovna komisija. Vsak ansambel se bo predstavil z dvema skladbama.

Letošnja novost je, da se lahko kot lastna skladba prijavi skladba, ki je lahko že bila javno predvajana, izdana v letih 2023 ali 2024 in ni bila nagrajena na drugih festivalih v Sloveniji.

Drugo skladbo, t.i. skladbo iz zakladnice, bo določil organizator glede na prijavljeno tekmovalno skladbo. To pomeni, v kolikor bo imel izvajalec kot tekmovalno skladbo polko, se bo izbral valček ali obratno. Organizator bo izbral skladbo iz zakladnice glede na sestavo ansambla. Ansambel bo moral skladbo iz zakladnice do festivala pripraviti v svoji preobleki.

Na festivalu bomo podelili kot najvišjo nagrado nagrado strokovne komisije, PLAKETO TINETA LESJAKA, ki je unikat in za glasbeni prostor v Sloveniji visokega pomena. Ob njej bo za nagrado občinstva podeljena PLAKETA BRATOV IZ OPLOTNICE, kar ima posebno vrednost, saj so Bratje iz Oplotnice postali sinonim za večglasno petje, s katerim so osvajali ljudska srca. Podeljene pa bodo tudi nagrade, in sicer tri za najboljše besedilo in ena za najboljšo melodijo.

Z odprtim srcem vabimo ansamble iz vse Slovenije, da se nam pridružijo.

 

Kulturno društvo Festival Oplotnica podaja javni razpis za 8. FESTIVAL POD POHORJEM, OPLOTNICA 2024, ki bo v petek, 23. 8. 2024, ob 20.30 uri na grajskem dvorišču v Oplotnici.

1. Razpisna pravila in pogoji

Na festivalu lahko sodelujejo avtorji in ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki se ukvarjajo z narodnozabavno zvrstjo glasbe in zanjo uporabljajo inštrumente, ki zvoka ne proizvajajo elektronsko.
Na razpisu bo sprejetih največ osem (8) ansamblov, ki jih bo po kriteriju strokovnosti izbrala v naprej določena tričlanska strokovna komisija, sestavljena iz glasbenih strokovnjakov. V primeru enakosti med ansambli bo o izboru odločal žreb, ki ga bo izvedel organizator.
Ansambel mora na festivalu v živo izvajati dve (2) skladbi v slovenskem jeziku. Prva skladba mora biti lastna, t. i. tekmovalna skladba, ki je lahko že javno predvajana, izdana v letih 2023 ali 2024 in ni bila nagrajena na drugih festivalih v Sloveniji. Tekmovalna skladba je lahko valček ali polka in je lahko dolga največ do vključno štiri (4) minute. Drugo skladbo, t.i. skladbo iz zakladnice, bo določil organizator glede na prijavljeno tekmovalno skladbo. To pomeni, v kolikor bo imel izvajalec kot tekmovalno skladbo polko, se bo izbral valček ali obratno. Organizator bo izbral skladbo iz zakladnice glede na sestavo ansambla. Ansambel bo moral skladbo iz zakladnice do festivala pripraviti v svoji preobleki.
Člani posameznega ansambla se strinjajo, da organizator določi strokovnega mentorja, ki se bo udeležil vaje ansambla. Podal bo ključne smernice pri izvedbi skladb in tako pripomogel k boljši pripravljenosti ansambla za festivalski nastop. Člani posameznega izbranega ansambla se strinjajo, da se bodo udeležili tonske vaje. Ta je lahko tudi en dan pred festivalom ali na dan festivala od 11. ure naprej. Člani se zavežejo, da bodo upoštevali tudi druge aktivnosti v zvezi z živim nastopom ter bodo izpolnjevali napotke organizatorja, programsko produkcijske ekipe in kreativnega dela ekipe pri predstavitvi in oblikovanju nastopa (režiser, scenograf, oblikovalec luči ...). Vrstni red nastopajočih bo določil organizator. Člani posameznega ansambla, ki tekmujejo na festivalu, morajo ostati do konca podelitve priznanj v tekmovalnih oblačilih.
S sodelovanjem na razpisu ansambli in avtorji soglašajo, da sodelujejo na festivalu v skladu z razpisnimi pravili festivala in dovoljujejo, da se njihova dela in nastopi snemajo za radijski, televizijski program ter ostale javne medije, prav tako predvajajo in izdajo na nosilcih zvoka in slike.

2. Prijava
Prijavitelj mora poslati popolno izpolnjeno prijavnico, podpisano izjavo avtorjev, izvajalcev in založnikov. S tem zagotavljajo, da prijavljajo izvirno delo in v zvezi s tem sprejmejo moralno in materialno odgovornost za morebitne zahtevke tretjih oseb in škodo, ki bi jo s tem utrpel organizator festivala. Prav tako zagotavljajo, da tekmovalna skladba ni bila še nikoli javno predvajana ali objavljena v kakršnikoli obliki. Dovoljujejo objavo prijavljenih skladb na nosilcih zvoka in slike (za izdajo festivalske zgoščenke, snemanja TV-oddaje, splet ...) ter za omenjeno nimajo posebnega zahtevka.
V primeru, da sodeluje pri prijavi oseba, ki je mlajša od 18 let, je potrebno izpolniti prilogo k prijavnici (Soglasje staršev ali skrbnikov za nastop na 8. FESTIVALU POD POHORJEM, OPLOTNICA 2024).
S podpisano prijavnico na 8. FESTIVAL POD POHORJEM, OPLOTNICA 2024 ansambel potrjuje, da sprejema vse pogoje navedene v razpisu in ne nasprotuje odločitvam strokovne komisije in organizatorja.
Ansambli se prijavijo za nastop na festivalu najkasneje do vključno nedelje, 12. 5. 2024 na naslov: KD Festival Oplotnica, Konjiška cesta 6, 2317 Oplotnica ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Prijava mora vsebovati kratko biografijo in fotografijo ansambla, posnetek z vaj ali katerega drugega javnega nastopa ansambla, studijski posnetek ter besedilo prijavljene tekmovalne skladbe.
Izbrani ansambli sodelovanja ne morejo odpovedati, razen v slučaju bolezni ali druge višje sile. Ansambli po prijavi na festival ne morejo spreminjati že izbranih in določenih skladb.

3. Obravnava prijav
Ansambel, ki bo kršil razpisne pogoje, bo izločen s festivala. O njegovih prihodnjih prijavah na festival bo odločal organizator. Ta lahko od ansambla zahteva odškodnino za organizacijske stroške in si pridržuje pravico, da po potrebi spremeni navedena pravila brez kakršnih koli predhodnih obvestil.

4. Izbor zmagovalca in ostalih nagrajencev
Ansamble bosta ocenjevala strokovna komisija, strokovna komisija za besedila in občinstvo.

 

Za nagrado strokovne komisije in nagrado za najboljšo melodijo se bo odločala strokovna komisija na podlagi splošnega vtisa ansambla (izvedba, melodija, aranžma in predstavitev ansambla na odru itd.).
Nagrado občinstva dodeli občinstvo z glasovi, ki jih oddajo na posebej določene glasovnice, ki jih pripravi organizator. Nagrado občinstva prejme ansambel, ki bo imel med preštetimi veljavnimi glasovi največje število glasov. Pri štetju glasov so prisotni organizatorji in po en (1) predstavnik vsakega tekmovalnega ansambla. V primeru neodločenega rezultata o nagradi občinstva glasujejo vsi predstavniki sodelujočih tekmovalnih ansamblov (vsak s po enim (1) glasom) razen predstavnika ansamblov, ki se potegujeta za nagrado.
Nagrade za besedila dodeli strokovna komisija za besedila, ki se odloči po lastni strokovni presoji.
Na festivalu bodo podeljene naslednje nagrade:
- nagrada strokovne komisije PLAKETA TINETA LESJAKA (denarna nagrada, unikatna skulptura harmonike in plaketa),
- nagrada občinstva PLAKETA BRATOV IZ OPLOTNICE (denarna nagrada, unikatna skulptura harmonike in plaketa),
- nagrada za najboljšo melodijo (unikatna skulptura harmonike, plaketa in nagrada združenja SAZAS - denarna nagrada za avtorje),
- 1. nagrada za najboljše besedilo (unikatna skulptura harmonike, plaketa in nagrada združenja SAZAS - denarna nagrada za avtorje),
- 2. nagrada za najboljše besedilo (plaketa),
- 3. nagrada za najboljše besedilo (plaketa) in Izbrani tekmovalni ansambli bodo objavljeni na spletni in facebook strani KD Festival Oplotnica.

Davorin Turk predsednik KD Festival Oplotnica

PRIJAVNICA!!!

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc