Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

vurberk

TD Vurberk objavlja povabilo ansamblom za prijavo na 32. festival narodno-zabavne glasbe z diatonično harmoniko in dvo- ali večglasnim petjem Vurberk 2024.

Festival ima več kot 30-letno tradicijo narodno-zabavne glasbe z diatonično harmoniko in dvo- in večglasnim petjem, zato smo se odločili, da festivalsko dogajanje na Vurberku nadaljujemo.

Koncept samega festivala smo obdržali, izvedbeno pa nekoliko spremenili v duhu časa s partnerji, Občino Duplek, RTV Slovenija Regionalni center Maribor in SAZAS k.o.

 

V duhu tega vabimo k sodelovanju tudi vse regionalne radijske postaje, ki ste se pripravljene vključiti v promocijo festivala in prijavljenih ansamblov.

Predvidoma 10 ansamblov bo po predizbornem postopku nastopilo na Vurberku 21. junija 2024 ob 21. uri.

 

 

V tem konceptu vas vabimo, da se tudi vi priključite k našemu projektu promocije narodno-zabavne glasbe z diatonično harmoniko na 32. Vurberškem festivalu.

Turistično društvo Vurberk s soorganizatorjema Občino Duplek in RTV Slovenija, RC Maribor VABI
ansamble narodno-zabavne glasbe k sodelovanju na 32. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije, vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko in dvo - ali večglasnim petjem "VURBERK 2024", ki bo potekal v petek, 21. junija 2024 ob 21.uri na grajskem dvorišču na Vurberku. Na festivalu lahko sodelujejo ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki gojijo to glasbeno zvrst in imajo sestav, naveden v naslovu vabila ter so njegovi člani starejši od 15 let. Vsak ansambel oz. avtor lahko na razpisu sodeluje z več skladbami, ki ne smejo biti daljše od treh minut in pol.
Na festivalu nastopi vsak ansambel z dvema skladbama in sicer:
- novo skladbo, ki je njihovo avtorsko delo in je nastala v zadnjem letu (tekmovalna skladba),
- druga skladba je iz zakladnice skladb narodno-zabavne glasbe z diatonično harmoniko in dvo- ali večglasnim petjem.
Na vabilo mora ansambel prijaviti dve skladbi z narodno-zabavno glasbo drugega avtorja (druga skladba), organizator nato na podlagi umestitve v programsko shemo, izbere skladbo, katero bo ansambel izvajal.
Skladbo, namenjeno tekmovalnemu delu festivala, je potrebno poslati v končni obliki (dokončan posnetek) ob prijavi na natečaj, saj bodo radijske postaje le-to predvajale že pred festivalom, kjer bo potekalo glasovanje. Skladbo je potrebno opremiti z imeni avtorja besedila, glasbe in aranžmaja.
Prenos 32. festivala narodno-zabavne glasbe Slovenije, vokalno instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo- ali večglasnim petjem »VURBERK 2024«, bo tudi letos potekal v živo na Radiu Maribor, posnetek festivala pa bo predvajan na RTV Slovenija predvidoma v mesecu juliju in avgustu 2024.
Za prijavljene ansamble, ob morebitni prijavi 12 ali več ansamblov, bo organiziran koncert, na katerem bo potekal izbor za festivalsko predstavitev. O možnosti izvedbe le-tega boste obveščeni takoj po poteku roka za prijavo. V primeru, da bo prijavljenih manj kot 12 ansamblov, bo 10 ansamblov za predstavitev na festivalskem večeru izbrala strokovna komisija, ki jo imenuje TD Vurberk.
Ansambli bodo o izboru obveščeni po elektronski pošti. Ansambli s sprejetimi in izbranimi skladbami ne morejo odpovedati sodelovanja! S sodelovanjem na razpisu ansambli in avtorji soglašajo, da se njihova dela snemajo za radijski in televizijski program, predvajajo in izdajo na nosilcih zvoka ali slike oz. da sodelujejo na festivalu v skladu s pravili festivala. Izvedbo in skladbe bo ocenjevala posebna strokovna komisija, ki jo imenuje organizator in RTV Slovenija, RC Maribor, komisija glasbenih urednikov slovenskih radijskih postaj in občinstvo na prireditvi.
Na 32. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije, vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko in dvo - ali večglasnim petjem "VURBERK 2024", bodo podeljene naslednje nagrade:
NAGRADA STROKOVNE KOMISIJE:
1. ZLATI ZMAJ, za izvedbo in najboljšo skladbo (ansamblu) in denarna nagrada 800 € (ansamblu in avtorjem besedila, glasbe in aranžmaja) in snemanje v RTV centru (Radio Maribor), Studio 22, v vrednosti 1500 €.
NAGRADA OBČINSTVA IN RADIJSKIH POSTAJ:
2. ZLATI ZMAJ nagrada občinstva in radijskih postaj (ansamblu) (glasovanje po spletu 25% in glasovi občinstva na dan prireditve 75%) in denarna nagrada 800 € (ansamblu in avtorjem besedila, glasbe in aranžmaja) ter snemanje v RTV centru Maribor (Radio Maribor) Studio 22, v vrednosti 1500 €.
V sodelovanju z organizacijo SAZAS bomo podelili dve nagradi avtorjem in sicer:
- Plaketo Lojzeta Slaka, za najboljšo skladbo in denarno nagrado 300 €
- Plaketo Fanike Požeg, za najboljše besedilo in denarno nagrado 300 €.
Ansambli, ki želijo sodelovati na festivalu, se lahko prijavijo najkasneje do četrtka, 29. februarja 2024 na elektronski naslov organizatorja: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko spletnega obrazca na spletni strani TD: https://td-vurberk.si/ . Dodatne informacije so zainteresiranim na voljo pri Turističnem društvu Vurberk e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ali na mobilni telefon:
- Branko Polanec 051/339-443
- Violeta Vogrinec 031/885-986
- Ivan Žižek 031/258-727
Organizator festivala, TD Vurberk, bo ansamblom za udeležbo na festivalu povrnil pavšalni znesek potnih stroškov.
K prijavi je potrebno priložiti izpolnjen obrazec z vsemi zahtevanimi podatki in l.r. podpisom vodje ansambla, ki je priloga vabila in je objavljen na spletni strani društva (https://td-vurberk.si).

32 Vurberski festival PRIJAVNICA ansambli 2024

Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje saztamdw Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc