Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

ansambel legende

Fantje iz ansambla Legende prihajajo iz okolice Sevnice, Radeč, Krmelja in Šentruperta, tako da so nekako posavsko – dolenjska zasedba.
Člani ansambla so:
Silvo Bizjak je vodja ansambla, igra diatonično harmoniko, bas kitaro in poje drugi bas, je tonski tehnik, je pa tudi gonilna sila ansambla. Marko Kosem je njihov glavni vokalist, poje prvi tenor in je izkušen, prekaljen vokalist.
Roman Juntez je njihov drugi tenor, klaviaturist in bas kitarist ter baritonist, na vajah pa njihov ata, mama in natakar, za kar so mu fantje izredno hvaležni!
Jože Krnc pa igra kitaro, poje prvi bas in povezuje program. Inštrumentalno so trio po Slakovem ali Miheličevim vzoru, vokalno pa gojijo štiriglasno fantovsko petje. Ansambel v osveženi zasedbi deluje od septembra 2022, vendar pa so Silvo, Marko in Roman pred tem že več let bili skupaj v ansamblu Generacija, lani pa se jim je pridružil še kitarist Jože. Fantje so se odlično ujeli med sabo, tako glasovno kot karakterno, tako da se ob svojem delu ves čas zabavajo, smejejo, skratka uživajo! Posledično pa to pozitivno energijo prenašajo tudi naprej občinstvu, ker ljudje to opazijo, začutijo in se kar malo nalezejo tega.
Vsi štirje člani so bili že vsaj dve desetletji dejavni v raznih narodno- zabavnih ansamblih, hodili po festivalih kot so Vurberk, Ptujski festival, Števerjan, Slovenska polka in valček in drugi festivali, gostovali v tujini, snemali avtorske skladbe in izdajali zgoščenke, tako da gre kljub svežemu imenu na tej sceni za prekaljene fante. Fante, ki v glasbi neizmerno uživajo. Njihov glasbeni repertoar zajema skladbe iz zakladnice slovenske narodno- zabavne glasbe (Slak, Poljanšek, Mihelič, Slapovi, Poljanšek, Avsenik, Fantje z vseh vetrov, pa tudi aktualne uspešnice novejših ansamblov), imajo že nekaj svojih lastnih, avtorskih skladb, seveda pa igrajo tudi zabavno, popularno glasbo, predvsem slovenske, nekaj pa seveda tudi tujih, v glavnem dalmatinskih. Ker veliko igrajo na obletnicah porokah ipd pa imajo tudi precej šov programa, da nasmejejo občinstvo.

 

Pri nastajanju novih skladb sodelujejo s priznanimi avtorji, največ z g. Marjanom Turkom, ki je tudi avtor ter aranžer večih njihovih skladb, večino besedil imajo izpod peresa Mateja Kocjančiča in Jasne Pinoza, sodelujejo tudi s Petrom Finkom, pisanja melodij pa se loti tudi njihov harmonikar Silvo. Snemajo v studiu Hribar in pri Petru Finku.
Z novimi avtorskimi skladbami želijo fantje ansambla Legende svojo ljubezen do glasbe, svojo energijo in veselje prenesti tudi na poslušalce in gledalce in se predstaviti vsej Sloveniji.


Danes vam predstavljajo valček z naslovom Skozi noč (besedilo je izpod peresa Jasne Pinoza, melodija je delo njihovega vodje Silva Bizjaka, aranžma pa je ustvaril Marjan Turk). Ta skladba je bila uvrščena pri RTV Slovenija v izbor za festival Slovenska polka in valček 2022 .
Druga skladba je njihova polka z naslovom Vse od kar jaz vem za njo (besedilo je prav tako delo Jasne Pinoza, glasba in aranžma pa delo Marjana Turka).
Tretja skladba je valček Po domače, (besedilo Matej Kocjančič, melodija in aranžma Marjan Turk).
Četrta skladba pa je njihova najnovejša polka z naslovom Za vse prijatle ( avtor besedila Matej Kocjančič, avtor melodije in aranžmaja Marjan Turk.


Pin It

Naročite se na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje texlutun Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc