Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

firbci

Skupina Firbci so zmagovalci 54. Ptujskega festivala, ki je bil v petek, 01.09.2023 pred mestno hišo na Ptuju. Na festivalu so prejeli 1. nagrado občinstva in nagrado za najboljšo trio zasedbo. Predstavili so se z novo hitro polko «Pleši», katere avtor besedila in melodije ter priredbe je Rok Švab. Denarno nagrado so zmagovalci namenili vsem žrtvam poplav.

Izjava Firbcev: «Nova polka «Pleši» je najhitrejša polka Firbcev.(smeh) Odločili smo se, da polko želimo predstaviti čimbolj občinstvu domače glasbe, ki uživa v ritmu polke. Ravno Ptujski festival je zelo dobra priložnost. Polka kliče po poletju in vročih veselicah polnih prikupnih plesalk . Firbci obožujemo veselice in poletje, ker je za nas najljubši letni čas. Zmaga na festivalu je za nas bila čisto presenečenje, saj smo šli na festival z nobenimi pričakovanji. Hvala vam vsem, ki nas podpirate. Obljubljamo še veliko novih pesmi in dobrih žurov.»

 

Štiričlansko fantovsko zasedbo združuje ljubezen do glasbe in domovine, do slovenske besede in ohranjanja pristne slovenske domače glasbe, s kančkom pridiha sodobnega časa. V slovenski glasbeni prostor želijo vnesti malo drugačno glasbo, kot je običajna narodnozabavna. Želijo ustvarjati glasbo za generacijo "Firbcev", s katerimi bi radi žurali dolge noči na norih zabavah po Sloveniji.

PODATKI O SKLADBI:

 

Naslov skladbe: PLEŠI

 

Avtor glasbe: Rok Švab

 

Avtor besedila: Rok Švab

 

Priredba: Rok Švab

 

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje raczmepz Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc