Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

ljubecna 2023

V nedeljo, 17.9., se je odvila že 42. Zlata harmonika Ljubečne 2023.

 

Na tekmovanju so sodelovali tekmovalke in tekmovalci, kateri so se na predtekmovanjih na Hajdini, Škocjanu na Dolenjskem in v Topolšici kvalificirali v veliki finale.

Tekmovalo je rekordno število tekmovalcev, saj se jih je v finale uvrstilo kar 45.

Tekmovali so v devetih starostnih kategorijah pred dvema komisijama katero so sestavljali: Miro Klinc, Viki Ašič ml., Toni Sotošek, Peter Fink, Franci Rajgl in Žan Bregar, povedali so, da so imeli zelo težko delo.

 ljubecna23

Celotno tekmovanje so prenašali na internetu ( Live Streaming ) in preko radia Slovenc. Dogajanje si lahko ogledate na Youtubu, FB in spletni strani www.zh-ljubecna.si, kjer so povezave do vseh nastopov.

 

Po oddanih ocenah komisij so bili znani zmagovalci skupin.

Med VETERANI je zmagal PETER POSTRUŽIN in prejel naziv NAJ GODEC, med juniorji je najvišje ocene prejel ANŽE KMETIČ, katerega so nagradili tudi z nazivom NAJ JUNIOR.

 

Plakete omenjenima skupinama sta podelila častna nagrajenca letošnje Zlate harmonike Ljubečne Miro Klinc kot prvi zmagovalec ZHL in Viki Ašič ml., ki je zmagal leta 1983. Bila sta počaščena in zelo vesela nazivov.

 

Sledila je podelitev plaket prvi kategoriji katero je z največ točkami osvojil TAJ BREČKO, drugo ZALA PRAPER ŠIPEK, tretjo LUKAS GUMILAR, četrto LARA LORGER ČATER, peto AMBROŽ GOLIČNIK, šesto ŽAN VIDMAR in sedmo JURIJ KINK.

 

PLAKETO AVGUSTA STANKA prejme tekmovalec, ki najbolje odigra ljudsko skladbo. Letos si jo je priigral AMBROŽ GOLIČNIK.

Podelil mu jo je vidno ganjen oče ROBERT GOLIČNIK, kateri skupaj z MIHOM ŽELEZNIKOM in ekipo zadnji dve leti vodi ZH Ljubečne.

 

Sledila je podelitev glavne nagrade absolutnega zmagovalca.

 

Voditeljica Anja Vajde je stopnjevala vzdušje, saj je v nevednosti vseh šele tik pred razglasitvijo s strani komisije prejela, da si naziv najboljšega letos zasluži AMBROŽ GOLIČNIK.

Pokal je Ambrožu podelil prvi zmagovalec ZH Ljubečne Miro Klinc, prejel pa je tudi nagrade sponzorjev podjetij MIK, d.o.o., MUNDA in ALPEKS.

 

Ambroža in očeta Roberta Goličnika smo povprašali in povedala sta, da sta neizmerno srečna in vesela, da se je dolgoletni trud poplačal. Robert pove, da se je Ambrož zelo intenzivno pripravljal na to tekmovanje. Z ženo Ireno sva vedno vzpodbujala Aljaža in Ambroža in oba sta postala izvrstna glasbenika. Ambrož je v odlični formi na igranju harmonike in vesela sva, da sva prva oče in sin, katera sta osvojila ta laskavi naziv ABSOLUTNEGA ZMAGOVALCA ZLATE HARMONIKE LJUBEČNE. Ambrož je zelo priden dijak Gimnazije center Celje – smer predšolska, si pa želi po očetovih stopinjah in že stopi na oder skupaj z očetom Robertom, bratom Aljažem, svakinjo Laro ter prijateljema Nacetom in Rokom ansambla Šepet.

 ljubecna 23

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem.

 

Foto: Boštjan JAMŠEK

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje tygakskv Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc