Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

anspik

Na letošnjem 51. Festivalu narodno-zabavne glasbe ŠTEVERJAN 2023, ki je potekal od petka, 30. junija 2023, do nedelje, 2. julija 2023 je nastopilo 12 ansamblov. Strokovna komisija za glasbo, ki jo letos sestavljajo Marijana Mlinar, Hanzi Kežar, Andrej Plesničar, Nikolaj Pintar, Jani Rednak, Mike Orešar, Igor Podpečan in Ilaria Bergnach (predsednica komisije), je prepustila v nedeljski finalni del 10 ansamblov.

Med Borovci v Števerjanu se je finalni del začel v nedeljo ob 17.30. Po zaključenem tekmovalnem delu se je komisija zbrala in odločila naslednje zmagovalce:

- Prva nagrada 51. Festivala narodno-zabavne glasbe ŠTEVERJAN 2023 v vrednosti 1.400,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo gre Ansamblu PIK.

- Druga nagrada 51. Festivala narodno-zabavne glasbe ŠTEVERJAN 2023 v vrednosti 800,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo gre Ansamblu PETER PROHART TRIO.

- Tretja nagrada 51. Festivala narodno-zabavne glasbe ŠTEVERJAN 2023 v vrednosti 500,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo gre Ansamblu ŠMARNOGORSKI KVINTET.

- Nagrado za debitanta v vrednosti 200,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo najboljšemu ansamblu med tistimi, ki so prvič nastopi na Festivalu, gre Ansamblu PETER PROHART TRIO.

- Nagrado za melodijo v vrednosti 200,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo najboljšemu ansamblu med tistimi, ki so prvič nastopi na Festivalu, gre Ansamblu PIK za skladbo Sreča drugih, avtorja Mihe Volka.

- Nagrada za besedilo v vrednosti 200,00€, ki jo podeli strokovna komisija za besedilo na podlagi najboljšega besedila izvirne skladbe prejme avtor MATEJ KOCJANČIČ za besedilo Sreča drugih v izvedbi Ans. PIK.

Vsa besedila je ocenila komisija za besedilo, ki jo letos sestavljajo Nina Pahor, David Bandelj in Martina Valentinčič (kot predstavnica društva).

Občinstvo je po svoji presoji izbralo zmagovalca: - Nagrado občinstva v vrednosti 500,00€ je prejel Ans. BORŠT. Ocena občinstva je upoštevala izključno izvedbo skladbe iz zakladnice.

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje bnqxfawz Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc