Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

slovenski zvoki maj1

Člani ansambla Slovenski zvoki ljudem predajajo luštno kvintet polko, ki govori o tradicionalnem pohodu na Jeruzalem za 1. maj in dajejo pohodnikom in glasbnikom izziv, da zapojejo in zaigrajo skladbo po poti proti vrhu tega prleškega vinorodnega griča.

 

Ansambel Slovenski zvoki so zabeležili 20 let ansambla leta 2020, ampak takrat jih je presenetila korona in niso morali izpeljati jubilejnega koncerta in izdati albuma. Ta trenutek je prišel konec lanskega leta, ko so predstavili dvojni album z 20 novimi skladbami in z 20 starimi uspešnicami.

Skladba iz albuma, ki je izposavljena tokrat, nosi naslov Pohod na Jeruzalem. Ideja za skladbo je nastala v mislih Bojana Lugariča, ko se je ansamblu pridružil Žan Potočnik, ki prihaja iz Jeruzalemskih koncev. Avtor besedila Matej Trstenjak je le nekaj dobrih kilometrov oddaljen od te prečudovite vinorodne pokrajine. Ker se tudi sam vsako leto poda na pohod na Jeruzalem za 1. maj, je iz tega nastala zgodba omenjenega komada.

Glasbeni izdelek so posneli v studiu Lugoton, katerega lastnik je vodja ansambla Bojan Lugarič. Sam je tudi avtor glasbe in aranžmaja, besedilo pa je spisal prleški pisec Matej Trstenjak.

Avtor glasbe: Bojan Lugarič
Avtor besedila: Matej Trstenjak
Avtor aranžmaja: Bojan Lugarič

Glasbeni studio: Lugoton

OD SEDAJ SI BOMO OB POHODU NA JERUZALEM LAHKO ZAVRTELI NOVO POLKO SLOVENSKIH ZVOKOV "POHOD NA JERUZALEM"

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje hghjubjk Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc