Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

LIVE: Vojne po svetu: Ukraina, Izrael, Rusija, Palestina

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Davor Radolfi, zagotovo eden izmed najbolj romantičnih pevcev na področju nekdanje Jugoslavije, je izdal novo pesem in videospot Moja Emilija.

radolfi

Po zadnjem hitu Reci mi more, kako doč do nje in zimzelenih Neka živim kako živim, Da života imam dva, Kad uistinu voliš ženu, je nova pesem Moja Emilija, zagotovo še ena v nizu pevčevih hitov, ki bo postala večna.

Mojo Emilijo je napisal Izvor Oreb, Radolfijev prijatelj in na Hrvaškem zelo znan slikar in kipar. Njegova žena je Emilija Karlavaris, prav tako znana hrvaška kiparka. » Izvor in Emilija nista bila narazen niti za minuto, odkar sta skupaj, poročena sta več kot 50 let, to je res velika ljubezen. Zelo rad imam romantično, donkihotsko poezijo in ko mi je Izvor nekega dne predlagal, naj uglasbim eno od njegovih pesmi, sem bil takoj za. Pesem Moja Emilija ima čudovito besedilo: Ti si moj svetilnik življenja, ti si oltar, pred katerim molim. Potem se vpraša, ali je sploh vreden vse ljubezni, ki mu jo je dajala. To je zame resnično fenomenalen tekst. Slavna kiparja pa nastopata tudi v Radolfijevem novem spotu«, razlaga pevec.

Pesem je prirejena v latino mediteranskem slogu, hkrati pa ohranja svojo romantično noto. Svoj glasbeni prispevek k pesmi je podal slavni jazz glasbenik in multiinštrumentalist Elvis Stanic. Aranžma in produkcija je deloTomislava Modrića. Zahvala gre tudi Petri Gojak, Vlatku Deškoviću in predvsem Emiliji in Izvoru ter za produkcijo Lee Radolfi in Ivana Godine.

»Kot glasbenik moram zbuditi čustva. To je ta velika energija. Že ko sem bil mlad, sem ugotovil, da ni dovolj, če pojem publiki; najprej moram peti sebi in biti srečen, potem bo energija pesmi res dosegla ljudi«, nam je zaupal Davor Radolfi, ki se vedno znova rad vrača v Slovenijo. »Vedno rad pridem sem, s pokojnim Oliverjem Dragojevićem sva vedno govorila, kako rada hodiva v Slovenijo. Je velik del mojega življenja, povezan sem s številnimi prijatelji in ohranjam ta resnično dobra prijateljstva«, je še povedal.

 

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc