Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

sprejem ceberolci

Sevniški spominek »Voščene zgodbe« je prejel prestižno priznanje Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT). Mednarodna komisija je prepoznala edinstvenost tega unikatnega ročno izdelanega spominka in Tjaši Mesinger podelila nagrado za najboljši ekološki izdelek (Most Ecological Choice). Izmed 29 prijavljenih izdelkov iz osmih svetovnih oziroma evropskih regij gastronomije je Tjašin spominek edini iz Slovenije, ki je prejel nagrado.

voscene zgodbe

Voščene zgodbe

Včeraj je na priložnostnem dogodku, ki je potekal v njenem studiu Art kamra v Sevnici, Tjaša Mesinger zbranim predstavila svojo Čeberolco, ki je alternativa živilskim folijam iz umetnih materialov in koncept »Voščenih zgodb«. Predstavitev je v obliki pogovora vodila Annemarie Culetto iz KŠTM Sevnica, ki je aktivno sodelovala pri oblikovanju ideje in pripravi spominka. Gre za preplet sevniške zgodovine in modernega pristopa k ustvarjanju trajnostnega ročno izdelanega spominka, ki ima poleg spominske tudi uporabno vrednost. Čeberolca je od leta 2022 vključena v Kolektivno blagovno znamko Sevnica Premium. Vključitev ji je omogočila sodelovanje na natečaju IGCAT. »Na začetku še nisem prepoznala prave vrednosti biti del tega. Sedaj je vključenost v mrežo kolektivnih blagovnih znamk dodatna potrditev«, je povedala Tjaša. V okviru KBZ Sevnica Premium je bil tudi oblikovan darilni komplet »Voščene zgodbe«. Spominek pripoveduje zgodbo o stari sadni sorti, Sevniški voščenki. Lesen posnetek jabolka je zavit v ročno izdelano povoščeno blago Čeberolca. Voščena zaščita ni naključna, saj je to jabolko že v minulih stoletjih pri transportu ščitil svilen papir. Zgodbo povezuje tudi značilna voščena zaščita, ki jo jabolko oblikuje na lupini v času zorenja. Edinstven spominek bo med septembrom in februarjem, ko se sevniška voščenka skladišči brez padca kakovosti, namesto lesenega posnetka vseboval svež sadež. Darilnemu paketu je priložena tudi knjižica z recepti in navodili za uporabo Čeberolce ter QR koda s predstavitvenim videoposnetkom.

sprejem ceberolci1

Župan Srečko Ocvirk je za inovativen pristop k oblikovanju trajnostnega sevniškega spominka in pomemben prispevek k prepoznavnosti občine Sevnica Tjaši Mesinger izročil Listino Občine Sevnica. Ob tem je izpostavil, da je Čeberol'ca izdelek, s katerim je Tjaša stopila izven pričakovanih okvirjev, s tem pa svoji blagovni znamki dala edinstvenost in zanimivost. Čeberol'ca tako ni samo izdelek, ampak povzema sevniško identiteto in se lepo povezuje z drugimi dejavnostmi. »Je spominek, ne samo za Sevnico, ampak tudi za Slovenijo«, je poudaril. Tjaši je čestitke izrekla tudi direktorica Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Mojca Pernovšek in ji izročila certifikat kakovosti Kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium.

VIR: Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc