Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Ureditev ceste in pločnikov skozi Vrh pri Boštanju Občina Sevnica in delovno srečanje predstavnikov Občine Brdovec

sevnica2023

Ureditev ceste in pločnikov skozi Vrh pri Boštanju Občina Sevnica je pristopila k projektu ureditve ceste in pločnikov na lokalni cesti Boštanj–Vrh–Brezovec, skozi naselje Vrh pri Boštanju.

V okviru ureditve in rekonstrukcije cestnega odseka v skupni dolžini 350 metrov bo dograjen hodnik za pešce, urejena bo cestna razsvetljava in zamenjan dotrajan vodovod. V sklopu ureditve ceste bo urejana tudi meteorna kanalizacije z razširitvijo cestišča. V mesecu februarju potekajo dela za zavarovanje brežin z zgradnjo opornih zidov ter ureditvijo zalednih voda.

 cesta vrh

Dela izvaja podjetje Kostak, komunalno in gradbeno podjetje d. d. iz Krškega. Pogodbena vrednost gradbenih del znaša 321.888,52 evrov. Investicija bo predvidoma zaključena konec meseca maja 2023.

Razpis za vpis predšolskih otrok v programe vrtcev na območju občine Sevnica za šolsko leto 2023/2024 Občina Sevnica skupaj z vrtci (Vrtec Ciciban Sevnica, Enota vrtca Krmelj, Enota vrtca Šentjanž in Enota vrtca Blanca) objavlja razpis za vpis predšolskih otrok za dnevne programe za otroke prvega starostnega obdobja (v starosti od dopolnjenega 11. meseca do 3 let), za otroke drugega starostnega obdobja (od 3. leta do vstopa v šolo) in za prilagojen program za predšolske otroke – razvojni oddelek v Vrtcu Ciciban Sevnica.
V primeru zadostnega števila prijav bodo vrtci izvajali tudi poldnevni program v dopoldanskem času. Namenjen bo otrokom od prvega leta starosti (oz. najmanj 11 mesecev) do vstopa v šolo. Enotni obrazec Vloga za vpis otroka v vrtec v občini Sevnica, je dostopen na sedežih vrtcev in na spletnih straneh vrtcev, šol in Občine Sevnica. Izpolnjen obrazec je v času od 27. februarja do vključno 13. marca 2023 potrebno poslati po navadni pošti ali ga osebno prinesti v izbran vrtec.

Predstavniki Občine Brdovec na delovnem srečanju v Sevnici V četrtek, 23. februarja 2023, je župan Srečko Ocvirk na delovnem obisku sprejel župana Občine Brdovec Alena Preleca in njegove sodelavce.

obisk brdovec

Po sestanku, na katerem je sevniški župan predstavil dobre prakse Občine Sevnica pri pridobivanju sredstev evropskih skladov in izvajanju projektov, je sledil terenski ogled vodne hiške, ki je bila postavljena v sklopu lani zaključenega projekta DIGIVODA in agregata filtrirne postaje, ki ga poganja odpadno jedilno olje, ki je bil pridobljen v sklopu projekta Olje nekoliko drugače. Predstavniki Občine Brdovec so si ogledali tudi Tončkov dom na Lisci, ki ga je Občina Sevnica celostno obnovila s pomočjo evropskih sredstev iz naslova različnih projektov, ki so bili izvedeni v zadnjih letih. Poleg predstavitve nekaterih projektov sevniške občine je bil namen srečanja tudi pregled možnosti sodelovanja občin pri projektih.

Dijaki Srednje šole Sevnica na obisku pri županu V sklopu predmeta Aktivno državljanstvo so dijaki in dijakinje 3. letnikov Srednje šole Sevnica in mentor Daniel Prša v začetku tega tedna obiskali sevniškega župana Srečka Ocvirka. Po uvodni predstavitvi organov občine in delovanja občinske uprave je župan dijakom predstavil aktualni proračun in odgovoril na njihova vprašanja. Pogovarjali so se o načrtih in projektih, ki bodo v ospredju v tem mandatu, o obnovah cest in druge infrastrukture. Poudarjen je bil pomen participacije in aktivnega delovanja znotraj lokalne skupnosti. Dijake je poleg aktualnih tem med drugim zanimalo tudi, ali je župan načrtoval postati župan že v otroštvu in ali se dobro počuti v oblačilih, ki jih nosi kot funkcionar. Dijake je pozdravil tudi načelnik Upravne enote Sevnica Franc Judež. Predstavil jim je delovanje upravne enote. Tako župan kot tudi načelnik sta poudarila pomembnost razločevanja storitev, ki jih opravljajo občinske uprave in upravne enote. Obisk so dijaki sklenili z ogledom prostorov občinske stavbe.

obisk sevnica

Zagotovo je obisk dijakov pripomogel k njihovi večji samostojnosti pri urejanju uradnih zadev tako na občini kot tudi na upravni enoti.

 

VIR: Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje gbfbfprl Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc