Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

krimski most1

Ali je res, ali pa je to le Ruska propaganda medijev in cenzura?!

Krimski most, bi moral biti že zdavnaj porušen, ker je to največja logistična pot za Rusko vojsko v Ukrajini in dobavo zalog, ter vojske na ozemlje Ukrajine, torej na samo bojno linijo!

Nemška vojska se pripravlja na uničenje Krimskega mostu, v Bundeswehru potekajo razprave

Vprašanje razprave o napadu na Krimski most s strani visokih nemških častnikov bodo obravnavali na najbližji seji ruske državne dume, je na svojem kanalu Telegram sporočil predsednik Vjačeslav Volodin.

krimski most
Predsednik dume tudi meni, da je prav, da "pošlje zahtevo za preiskavo v bundestag." Po besedah Volodina "dejstvo objave pogovora zavezuje nemško vodstvo k pojasnilu."
Pred tem je glavna urednica RT Margarita Simonyan povedala, da so visoki nemški častniki na dan, ko je Scholz sporočil, da Nato ni niti ne bo vpleten v ukrajinski konflikt, razpravljali o možnosti napada na Krimski most brez posledic za Nemčijo. Po besedah Simonyana to dokazuje zvočni posnetek.
"Nekaj zelo zanimivega so mi dali tovariši v uniformi ravno na dan, ko je nemški kancler Olaf Scholz dejal, da Nato ni in ne bo vpleten v ukrajinski konflikt. Tako fascinantno branje in zvok, ki ga želim objaviti. V tem zanimivem posnetku visoki častniki Bundeswehra razpravljajo o tem, kako bodo zbombardirali Krimski most.
Po njenih besedah v 40-minutnem zvočnem posnetku častniki Bundeswehra omenjajo tako ameriško kot britansko vojsko, "mimogrede razpravljajo o tem, da sta ti že dolgo časa neposredno vpleteni v konflikt".
Simonyan je dodala, da je uradno novinarsko zaprosila zunanjega ministra in nemškega veleposlanika ter Scholza osebno.
"Kaj naj bi to pomenilo? Rad bi videl odgovor, kot je v navadi pri vseh zahtevah vaših medijev, danes do kosila. Sicer pa nikoli ne veš, kaj bo jutri," zaključi Simonyan.

Ruska raketa je zadela turško tovorno ladjo

Zadnja žrtev je turška generalna tovorna ladja, ki je od začetka vojne pred približno dvema letoma obstala v Ukrajini. Turški mediji so menda potrdili, da je bilo plovilo poškodovano v zadnjem napadu Rusije na regijo Herson.
Njegov lastnik je poročal, da sta 27. februarja dve ruski raketi hkrati zadeli desni bok ladje, ki je stala na privezu.
Tovorna ladja se je nagnila na desni bok in jo varujejo privezne vrvi pred poplavo. Podatkov o številu posadke na krovu še ni.
Ladja je v pristanišče prispela 22. februarja 2022 in ga zaradi obsežne ruske invazije na Ukrajino ne more zapustiti.
Prizadevanja za izpustitev plovila so ostala neuspešna, saj Kherson ni bil del dogovora o žitu ali koridorja, ki ga je vzpostavila Ukrajina.
Pripada podjetju Kuruoglu Denizcilik, ki ima pisarno v Istanbulu. Po besedah njenega predstavnika je samo vprašanje časa, kdaj se bodo privezne jeklenice zlomile in se bo ladja potopila.
Kuruoglu 3 je bil zgrajen leta 1990, dolg je 109 metrov, širok 16 metrov in nosilnost 7630 ton.
Tiskovni predstavnik v imenu ladjarjev in združenja upravljavcev je turške medije obvestil, da menijo, da je v ukrajinskih pristaniščih nasedlo 60 plovil pod tujo zastavo. Nekaj plovil, ki so nasedla v Ukrajini, je lahko dostopalo do koridorja, vzpostavljenega avgusta lani, in odplulo.

Nemčija se boji, da bi Ukrajina lahko izstrelila rakete Taurus na Moskvo

Nemški kancler Olaf Scholz je ponovil svoje nestrinjanje z donacijo raket Taurus Ukrajini.
Vodja nemške vlade je govoril med tako imenovanim javnim dialogom v Dresdnu.
Tokrat je bil Scholzov argument za podporo svojemu stališču zamisel, da bi rakete nemške izdelave potencialno lahko izstrelili na cilje v ruski prestolnici Moskvi.
"Taurus z dosegom 500 km lahko zadene določeno tarčo v Moskvi, če se nepravilno uporablja," je dejal politik.
Scholz je dodal, da so "z vso diplomatsko abstraktnostjo tudi drugi skrbeli za to, da se zavedajo, kje točno je orožje pristalo." V primeru Nemčije bi to pomenilo vključitev nemških strokovnjakov za programiranje raket, da bi zagotovili, da rakete ne letijo proti napačnim ciljem, je trdil Scholz. Pred tem je nemška kanclerka večkrat izjavila, da so nemške rakete veliko bolj zapleten sistem kot britanske in francoske.
"Verjamem, da bi bilo nemogoče ... Že od samega začetka sem jasno rekel: v Ukrajini ne bo nobenih nemških, Natovih vojakov ... in moje stališče ostaja neomajno," je poudaril predsednik vlade.
Scholz je poudaril, da Nato in posamezne zaveznice ne smejo postati stran v konfliktu.
"Preprečili bomo eskalacijo, vojno med Rusijo in Natom," je poudaril politik.
Priznal je tudi, da ga jezijo kritike, da Ukrajini ni podal raket Taurus, saj mnogi pozabljajo, da je Nemčija "pošiljala veliko več kot drugi", da je trenutno druga največja dobaviteljica orožja za Ukrajino, in če ameriški kongres ne uspe dodeliti več denarja, bo Nemčija zagovarjala seznam. Kanclerka je navedla številne oborožitvene sisteme, ki jih je Nemčija poslala med druge partnerje, vključno s tanki, sistemi MLR, zmogljivostmi zračne obrambe in še več.

VIR: Kanal13

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc