Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

jemen huti1

Izraelski novinar TBN Mati Shoshani vam ta teden prinaša posodobitve Bližnjega vzhoda o naši soseščini iz TBN. Šošani poroča o obsežnem terorističnem bombnem napadu v Iranu, v katerem je bilo ubitih 95 ljudi in ranjenih 200. Teroristična skupina ISIS je kasneje prevzela odgovornost za napad, potem ko so iranski voditelji najprej obtožili Izrael. Šošani poroča tudi o jordanski vojni proti tihotapljenju nezakonitih mamil iz Sirije, napadih milic, povezanih z Iranom, na ameriške baze v Iraku in vse večjih provokacijah Hutijev v Rdečem morju. Bodite na tekočem z najnovejšimi dogodki tukaj.

Italijanski admiral Luigi Binelli-Mantelli je podal eksplozivne pripombe o Natu. Pojasnil je, kako se je Natova "šibkost" pokazala med napadi Hutijev v Rdečem morju. Nekdanji poveljnik italijanskih oboroženih sil je dejal, da zmešnjava v Rdečem morju kaže Natove "neuspehe" kot skupine. Izjava je osupljiva, saj jo je dal admiral države Nata. Medtem ko se ZDA in njihovi zavezniki intenzivno prepirajo, Huti izvajajo napade v Rdečem morju.

Rusija, Putin, veliki zaveznik, ki je stopil na stran islama in vseh, ki so proti ZDA, NATO aliansi, EU, ter ostalim državam, ki podpirajo Ukrajino v vojni proti agresorju Rusiji, se pridružuje Iranu pri obsodbi ameriške "zarote" proti jemenskim upornikom Hutijem. Iranski zunanji minister Hossein Amir-Abdollahian se je pogovarjal z ruskim predsednikom Sergejem Lavrovom. Dva voditelja sta dejala, da si ZDA poskušajo izmisliti izgovore, da bi razširile svojo regionalno prisotnost. Rusija in Iran sta kritizirala poskuse ZDA, da bi sprejele resolucijo ZN proti jemenskim Hutijem. Izjave prihajajo v času, ko bo Varnostni svet ZN glasoval o resoluciji proti Hutijem.


Nato še naprej podpira Ukrajino, saj Rusija ne kaže znakov, da bi si prizadevala za mir

Ker Rusija ne kaže znakov iskanja miru, Natova podpora Ukrajini v njenem boju za njeno svobodo ostaja neomajna. V preteklem letu je Ukrajina znatno napredovala na bojišču, ponovno zavzela 50 odstotkov ozemlja, ki ga je Rusija prvotno zasegla, in prevladala kot suverena, neodvisna, demokratična država. Medtem ko Rusija izgublja politični vpliv v bližnji tujini, je utrpela več kot 300.000 žrtev, izgubila precejšen del svojih konvencionalnih sil in je pod velikim gospodarskim pritiskom. Kljub tem neuspehom se ruski cilji v Ukrajini niso spremenili, saj je predsednik Putin rusko gospodarstvo postavil na vojno nogo, pospešil proizvodnjo orožja in ponovno uporabil zimo kot vojno orožje.

Podpora Natovih zaveznic boju Ukrajine za njeno svobodo in njeno pravico do samoobrambe je v trenutnem scenariju še pomembnejša. Zaveznice zagotavljajo dodatno finančno podporo, več zračne obrambe in streliva ter center za usposabljanje ukrajinskih pilotov, poleg ambicioznega delovnega programa za leto 2024, ki vključuje ukrepe, ki se dotikajo energetske varnosti, inovacij in interoperabilnosti s silami Nata.

 

Moč flote balističnih raket po državah 2023

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc