Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

meloni


Meloni ščiti božič – sledi Avstrija?

Italijanska premierka Giorgia Meloni želi z zakonom zaščititi božič. Pobuda želi preprečiti preimenovanja, kot je "Winterfest" in zagotoviti tradicionalno postavitev jaslic. Bo temu zgledu sledila tudi vlada na Dunaju?

Stranka italijanske premierke Giorgie Meloni želi z novim osnutkom zakona zaščititi božič. Desničarski Fratelli d'Italia želi preprečiti, da bi se "božični festival" preimenoval v "zimski festival". S tem naj bi zagotovili tudi tradicionalno postavitev božičnih jaslic.

bozicno drevce

Senatorka Lavinia Mennuni osnutek utemeljuje z "nesprejemljivimi in sramotnimi odločitvami nekaterih šolskih oblasti" v zadnjih letih. In poudarila: Krščanski božič se s takšnim preimenovanjem spreminja v svojem bistvu. Podobni predpisi naj bi po njihovi zamisli veljali tudi za veliko noč.

“To bi si želel tudi za Avstrijo”
Nekateri Avstrijci se na družbenih omrežjih zdaj sprašujejo, ali bo temu sledila tudi vlada Avstrije. »Pravkar sem prebral, da naj bi bil božič v Italiji zaščiten z zakonom. To bi si želel tudi v Avstriji,« je zapisal uporabnik na X (prej Twitter). »Draga vlada, prosim, sledite zgledu Giorgie Meloni in zaščitite božič tudi tukaj. Tako tradicionalen festival si to vsekakor zasluži,” je dodal drug uporabnik.

Bo temu sledila tudi vlada na Dunaju?

KAJ PA SLOVENIJA?

Tudi za Slovenijo je čas, da se zaščiti krščanske praznike po vzoru Italije in Avstrije, ker očitno se začenja tiha ukinitev ne samo kakor nazivov, imen teh krščanskih praznikov, pač pa spreminjanje, poimenovanje, ali pa kar izbris, kar pa vemo zakaj in od kod to prihaja.

NUJNO je potrebno nemudoma se odzvati in tisti, ki so tega sposobni, da se TAKOJ odzovejo in začnejo pripravljati vse potrebno, tudi, če bo treba zbrati podpise za zakonodajno zavezujoči referendum v tej smeri, da se v ustavo in zakonom zaščiti omenjene praznike v celoti, tudi Veliko noč.
Poziv gre tudi aktualni vladi v RS, da naredi vse, da se zaščito uredi in izvede, saj je očitno, da se želi brisati, prepovedati te praznike v celi EU!

»Draga vlada RS, prosimo, sledite zgledu Giorgie Meloni in zaščitite božič tudi tukaj v Sloveniji.

VIR: https://exxpress.at/meloni-stellt-weihnachten-unter-schutz-zieht-oesterreich-nach/

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc